Συμφώνα με την ανακοίνωση της ΠΟΟΕΤ χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου του τουρισμού και επισιτισμού, δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας, δεν θα έχουν εισόδημα στις γιορτές.


Αναλυτικότερα:
Η συντριπτική πλειοψηφία των 80.000 εποχικά εργαζόμενων που έχουν κάνει αίτηση, παίρνουν απορριπτικές απαντήσεις από τον ΟΑΕΔ καθώς ΑΚΟΜΑ δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα από τις μονομερής αιτήσεις αναστολής σύμβασης του 2020 ενώ όσοι περιμένουν τα φετινά ένσημα των μηνών Μαΐου & Ιουνίου δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να πληρωθούν άμεσα.


Σημειώνουμε πως με κανονικές συνθήκες ο ΟΑΕΔ θέλει τουλάχιστον 40 ημέρες για να ολοκληρώσει την διαδικασία ταυτοποίησης και να πληρώσει τον δικαιούχο. Καμία απολύτως στήριξη στους εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν φέτος και είναι μόνο με την
αναστολή σύμβασης Μαΐου & Ιουνίου.


Καμία απολύτως στήριξη σε περίπου 200.000 εποχικά εργαζόμενους της εστίασης που είτε δεν δούλεψαν φέτος, είτε πρόκειται για εργαζόμενους που θα έβγαιναν πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας καθώς ισχύει η προϋπόθεση του νόμου όπου απαιτούνται τουλάχιστον 80 ένσημα περσινά.


Αίσθηση έχει προκαλέσει τέλος η υπόθεση που ανέδειξε το κλαδικό σωματείο μας στο Ρέθυμνο όπου ο ΟΑΕΔ ζητά πίσω χρήματα από τους εργαζόμενους γιατί η υπηρεσία υποστηρίζει πως πέρυσι δεν έπρεπε να λάβουν επίδομα ανεργίας γιατί η ειδικότητα τους δεν καλυπτόταν από τα μέτρα στήριξης.

Τέλος επαναφέρουμε το αίτημα μας για πλήρη στήριξη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ αλλά και παράτασης της στήριξης γιατί μπορεί η τουριστική σεζόν να πήγε καλά όμως χρονικά ήταν κι αυτή περιορισμένη και το επίδομα ανεργίας τελειώνει τον Ιανουάριο.

Αλήθεια γνωρίζει κάποιο τρόπο η Κυβέρνηση για το πώς θα επιβιώσουν οι συνάδελφοι μας μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν; Η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας που προέκυψε από το πρόσφατο 53ο Εκλογοαπολογιστικό μας συνέδριο, θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που είχε χαράξει και η προηγούμενη.
ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ