Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, η εμπορική λειτουργία της επέκτασης του τραμ προς Πειραιά, που περιλαμβάνει τη λειτουργία αρχικά 11 νέων στάσεων: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση. Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η στάση, με την επωνυμία “Ακτή Ποσειδώνος”, που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.

Το δίκτυο Τραμ αποτελούν πλέον 2 νέες γραμμές: Η Γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) “Πικροδάφνη – Σύνταγμα” και η Γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) “Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)”. Σταθμοί ανταπόκρισης και των 2 γραμμών είναι οι στάσεις “Πικροδάφνη” και “Έδεμ”, με μέσο χρόνο ανταπόκρισης τα 4,5 λεπτά. Παράλληλα, ο στόλος του τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του.

Με τη λειτουργία των 2 νέων γραμμών διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο. Ειδικότερα, η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο. Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή “Σύνταγμα – Πικροδάφνη”, στα 35΄ για το “Πικροδάφνη – Σύνταγμα”, στα 57΄ για το “Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα” και στα 51΄ για το “Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας”.

Όσον αφορά στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο, διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ:

ΓΡΑΜΜΗ T6 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ)

– ΣΥΝΤΑΓΜΑ στη 01:40

– ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ στις 00:57

ΓΡΑΜΜΗ T7 (ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

– ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στις 00:54

– ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στη 01:53

T6 + Τ7 ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ & ΕΔΕΜ

– ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στη 01:40

– ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:29

– ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:22

– ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 00:30

Η συχνότητα των δρομολογίων, κατά την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, διαμορφώνεται στα 25΄.

Από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή εγκαινιάζεται η επέκταση του τραμ στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, την ημέρα των εγκαινίων, θα ανέβουν στο τραμ από τη στάση του ΣΕΦ και από εκεί θα καταλήξουν στη στάση μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιηγηθεί και στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» της Αττικό Μετρό στο πλαίσιο της παράδοσης, το καλοκαίρι του 2022, των τριών σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» που ολοκληρώνουν την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά.