Στο μνημείο για τους πεσόντες του Πολυτεχνείου, στο προαύλιο του κτιρίου της πρ. Νομαρχίας, μετέβη σήμερα το πρωί ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, όπου μαζί με κλιμάκιο της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της νεολαίας του κόμματος, κατέθεσαν λουλούδια, αποτίοντας φόρο τιμής για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Αυλωνίτης σε δηλώσεις του, αμέσως μετά στα ΜΜΕ, αναφερόμενος στο, πάντα επίκαιρο, μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δήλωσε: 

«Η κατάθεση αυτών των λίγων λουλουδιών σε τούτο το μνημείο, είναι για εμένα υποχρέωση ηθική και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη τιμή και η παρουσία όλου του κόμματός μου δείχνει πόσο μεγάλο σεβασμό τρέφουμε για την επέτειο και τους συμβολισμούς που εμπεριέχει αυτή η μνήμη, αυτή η παρακαταθήκη. 

Θεωρώ ότι τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ιδιαιτέρως επίκαιρα σήμερα και συνάμα είναι μεγάλη η υποχρέωσή μας να προστατέψουμε αυτή τη μνήμη από κάποιους, οι οποίοι προσπαθούν να τη σβήσουν από την εθνική μας συνείδηση. 

Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας υπερβαίνει όλους. Το Πολυτεχνείο είναι πολύ υψηλότερα από τους όποιους υποκειμενισμούς μας κι εκεί ψηλά πρέπει να το διατηρήσουμε. Αυτό ακριβώς συμβολίζει και η σημερινή μου παρουσία εδώ, αυτό συμβολίζει και η παρουσία όλου του κόμματός μου, σε ένα μνημείο που πρέπει να μνημονεύσουμε ότι δημιουργήθηκε επί της περιφερειακής αρχής του κ. Γαλιατσάτου».

Αυλωνίτης Πολυτεχνείο