Αποχή από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) του υπουργείου Ναυτιλίας, στο οποίο αποφασίζονται τα θέματα που αφορούν την ελληνική ακτοπλοΐα, αποφάσισε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο Σύνδεσμος με επιστολή που απέστειλε στον γ.γ. Λιμένων του υπουργείου, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, αναφέρει ότι αιτία της αποχής είναι οι οφειλές προς τις εταιρείες της ακτοπλοΐα, ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται: «Σας ενημερώνουμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου μας ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη μη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣΕΕΝ στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ. Η μη συμμετοχή των εκπροσώπων μας έχει την έννοια της διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα προς τις εταιρείες μας μισθώματα, που ξεπερνούν τα 60 εκ. ευρώ.

Επίσης λαμβανομένου υπόψη ότι η Ημερήσια Διάταξη αφορά δύο θέματα για τη σύναψη συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την προκήρυξη νέων διαγωνισμών, όταν, όπως φαίνεται, δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια.

Η επιστολή μας παρακαλούμε όπως αναγνωσθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου».