Το νέο χειμερινό πρόγραμμα της KLM τίθεται σε ισχύ στις 31 Οκτωβρίου και ισχύει έως τις 26 Μαρτίου 2022.

Καθώς διευκολύνονται όλο και περισσότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η KLM θα μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητά της ξανά αυτό το χειμώνα και, ως εκ τούτου, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει απευθείας πτήσεις από το Άμστερνταμ σε 162 διαφορετικούς προορισμούς, 72 διηπειρωτικούς και 90 εντός Ευρώπης.

Περισσότερες πτήσεις προς τις ΗΠΑ και την Καραϊβική

Η KLM επανέλαβε τις λειτουργικές της υπηρεσίες σε σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο πριν από τον Covid (εξαιρείται ένας προορισμός). Οι διηπειρωτικές πτήσεις θα πραγματοποιούν περίπου το 75% της χωρητικότητας αυτό το χειμώνα σε σύγκριση με τον χειμώνα του 2019.

Τώρα που οι εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα είναι και πάλι ευπρόσδεκτοι στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 8 Νοεμβρίου, η KLM θα επεκτείνει την ικανότητά της σε διάφορους προορισμούς των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των πτήσεων για την Ατλάντα, για παράδειγμα, σχεδόν θα διπλασιαστεί σε 12 την εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν 11 εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη JFK αυτό το χειμώνα.

Η KLM θα εξυπηρετήσει επίσης το Λας Βέγκας και το Μαϊάμι αυτό το χειμώνα, και τα δύο τρεις φορές την εβδομάδα. Η υπηρεσία προς τη Μινεάπολη, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι, θα συνεχιστεί και φέτος το χειμώνα με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις.

Η KLM άρχισε να παρατηρεί απότομη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στο τμήμα της Καραϊβικής του Βασιλείου των Κάτω Χωρών αυτό το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αεροπορική εταιρεία επεκτείνει επίσης την ικανότητά της στην Καραϊβική και θα διπλασιάσει τον αριθμό των πτήσεων προς Κουρασάο σε 14 την εβδομάδα.

Θα αυξήσει επίσης την ημερήσια χωρητικότητα στη διαδρομή προς την Αρούμπα και το Μποναίρ με την ανάπτυξη ενός Boeing 777-300ER, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους του.

Για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, η KLM σχεδιάζει τρεις επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις προς αυτά τα νησιά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων προς την Αρούμπα και το Μπονέρ σε δέκα μέχρι το τέλος του έτους.

Το δίκτυο KLM δείχνει επίσης σημάδια ανάκαμψης στη Νότια Αμερική, με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα στο Σαν Χοσέ και τη Λιβερία στην Κόστα Ρίκα (έναντι δύο τον περασμένο χειμώνα) και καθημερινή εξυπηρέτηση στην Πόλη του Παναμά.

Η χωρητικότητα στη διαδρομή προς Παραμαρίμπο θα αυξηθεί επίσης σημαντικά αυτό το χειμώνα, με τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις (σε σύγκριση με μία τον περασμένο χειμώνα λόγω των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών). Η μεγαλύτερη προγραμματισμένη υπηρεσία της KLM, χωρίς στάση από το Άμστερνταμ στο Σαντιάγο της Χιλής, θα συνεχιστεί αυτό το χειμώνα με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις.

Αυτό το χειμώνα θα παρουσιαστούν τέσσερις εντελώς νέοι προορισμοί: η Μομπάσα, το Κανκούν, το λιμάνι της Ισπανίας και το Μπρίτζταουν. Η πρώτη πτήση για το Κανκούν του Μεξικού θα απογειωθεί στις 2 Νοεμβρίου, με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Αυτό θα φέρει τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων της KLM στο Μεξικό σε 12. Η πρώτη (συνδυασμένη) πτήση προς το λιμάνι της Ισπανίας στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και το Μπρίτζταουν στα Μπαρμπάντος απογειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου και τελικά θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα.

Η προγραμματισμένη υπηρεσία προς τη Μομπάσα στην Κένυα αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου. Η KLM βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία λήψης των απαραίτητων αδειών πτήσης από τις αρχές της Κένυας.

Το ασιατικό δίκτυο της KLM εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για αυτές τις πτήσεις υστερεί σε σχέση με αυτές των άλλων περιοχών.

Η ζήτηση για μεταφορά φορτίου από και προς την Ασία παραμένει υψηλή, ωστόσο, επιτρέποντας στην KLM να συνεχίσει να εξυπηρετεί πολλούς από τους προορισμούς της αυτή τη χειμερινή περίοδο.

Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η KLM αντιμετωπίζει την απότομη αύξηση της ζήτησης τόσο για διακοπές όσο και για επαγγελματικά ταξίδια.

Νέοι προορισμοί όπως το Ζάγκρεμπ και το Πόζναν αποδείχθηκαν δημοφιλείς αμέσως μετά την εισαγωγή τους αυτό το καλοκαίρι και η KLM σχεδιάζει να συνεχίσει να λειτουργεί αυτές τις υπηρεσίες αυτό το χειμώνα. Με την προσθήκη τους, ο αριθμός των ευρωπαϊκών προορισμών που εξυπηρετούνται από την KLM θα ξεπεράσει στην πραγματικότητα αυτόν του χειμώνα του 2019.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο αριθμός των πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς εξακολουθεί να είναι ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τα στοιχεία πριν από τον Covid-19.

Η KLM λειτουργεί με περίπου το 84% της χωρητικότητάς της στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Ακόμα κι έτσι, η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί και πάλι τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Μόναχο και το Παρίσι, τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα.

Αυτό καθιστά το χειμερινό πρόγραμμα της KLM, με περισσότερες πτήσεις από ό, τι το καλοκαίρι, ελκυστικό για τον αυξανόμενο αριθμό Ευρωπαίων επαγγελματιών ταξιδιωτών.

Αυξάνοντας τον αριθμό των πτήσεων στην Ευρώπη, η KLM θα μπορέσει για άλλη μια φορά να συνδέσει πολλές ευρωπαϊκές τοποθεσίες μέσω του Άμστερνταμ Schiphol, ενισχύοντας την ιδιότητα του αεροδρομίου ως παγκόσμιο κόμβο.