Η Boeing δημοσίευσε την ετήσια πρόβλεψή της για την εμπορική, αμυντική και διαστημική αεροδιαστημική αγορά, αντανακλώντας σημάδια ανάκαμψης μετά τις επιπτώσεις του Covid-19.

Το Boeing Market Outlook (BMO) αναφέρει ότι τα εμπορικά αεροπλάνα και οι υπηρεσίες παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης, ενώ οι παγκόσμιες αγορές αμυντικών, διαστημικών και κυβερνητικών υπηρεσιών παρέμειναν σταθερές.

Το έγγραφο προβάλλει μια αγορά 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία για αεροδιαστημικά προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία απευθύνεται η Boeing. Η πρόβλεψη αυξάνεται από 8,5 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο και από 8,7 τρισεκατομμύρια δολάρια στην πρόβλεψη για την πανδημία του 2019, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη πρόοδο ανάκαμψης της αγοράς.

«Καθώς η βιομηχανία μας ανακάμπτει και συνεχίζει να προσαρμόζεται για να καλύψει νέες παγκόσμιες ανάγκες, παραμένουμε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αεροδιαστημικής. Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι οι επιστήμονες έχουν παραδώσει εμβόλια πιο γρήγορα από ό, τι φανταζόταν και ότι οι επιβάτες δείχνουν ισχυρή εμπιστοσύνη στα ταξίδια με αεροπλάνο », δήλωσε ο Marc Allen, επικεφαλής στρατηγικής της Boeing.

Η νέα προοπτική της εμπορικής αγοράς (ΚΟΑ) αντικατοπτρίζει ότι η παγκόσμια αγορά ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό όπως είχε προβλεφθεί η Boeing το 2020. Η ζήτηση για εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια οδηγεί την ανάκαμψη, ενώ οι ενδοπεριφερειακές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν καθώς θα περιοριστούν οι περιορισμοί υγείας και ταξιδιών, που θα ακολουθήσουν -επιστροφή των ταξιδιών σε επίπεδα προ-πανδημίας έως το 2023 έως το 2024.

Στο πλαίσιο της προοπτικής αγοράς της Boeing, η CMO προβλέπει δεκαετή παγκόσμια ζήτηση για 19.000 εμπορικά αεροπλάνα αξίας 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εικοσαετής εμπορική πρόβλεψη της Boeing έως το 2040 έργα απαιτεί περισσότερα από 43.500 νέα αεροπλάνα αξίας 7,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση περίπου 500 αεροσκαφών σε σχέση με την περσινή πρόβλεψη. Σε μια σημαντική περιοχή ανάπτυξης, η προβλεπόμενη ζήτηση έχει αυξηθεί για ειδικά φορτηγά, συμπεριλαμβανομένων νέων και μετατρεπόμενων μοντέλων.

Με τη διαρκή ζήτηση για αεροπορικό φορτίο που συνδέεται με την επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ταχύτητα και την αξιοπιστία των αεροπορικών μεταφορών, η CMO προβλέπει ότι ο παγκόσμιος στόλος φορτηγών το 2040 θα είναι 70 % μεγαλύτερος από τον στόλο πριν από την πανδημία.

“Η αεροπορική βιομηχανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάκαμψη και οι προβλέψεις της Boeing για το 2021 αντικατοπτρίζουν την εμπιστοσύνη μας στην ανθεκτικότητα της αγοράς”, δήλωσε ο Stan Deal, πρόεδρος της εταιρίας .