Η Qantas και η Emirates θα επεκτείνουν τη θεμελιώδη συνεργασία τους για άλλα πέντε χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες και οι συχνές πτήσεις και των δύο αεροπορικών εταιρειών θα έχουν πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο κοινό δίκτυο και εκατομμύρια θέσεις ανταμοιβής για να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Emirates Tim Clark και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Qantas Alan Joyce στην ετήσια γενική συνέλευση της International Air Association Association στη Βοστώνη.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν υπάρχουσες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές για τη λειτουργία κοινής επιχείρησης έως τον Μάρτιο του 2023. Η Qantas και η Emirates θα ζητήσουν εκ νέου έγκριση από σχετικές ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτή, για να συνεχίσουν τα βασικά στοιχεία της εταιρικής σχέσης, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού των τιμών, των χρονοδιαγραμμάτων , πωλήσεις και τουριστικό μάρκετινγκ σε εγκεκριμένα δρομολόγια έως το 2028. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια επιλογή ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια μετά από αυτό.

Μαζί, και οι δύο αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν εκατομμύρια θέσεις ανταμοιβής για συχνές πτήσεις για πρόσβαση σε περισσότερους από 100 προορισμούς για τη χρήση των Qantas Points ή Skywards Miles, τα οποία πολλοί είχαν αποθηκεύσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Για τους πελάτες της Emirates, η συμφωνία παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από 55 προορισμούς της Αυστραλίας στους οποίους η Emirates δεν πραγματοποιεί πτήσεις και οι πελάτες της Qantas μπορούν να πετάξουν με Emirates στο Ντουμπάι και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 50 πόλεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, κάτι που δεν κάνει η Qantas. πετάξτε προς.

Καθώς η Qantas και η Emirates ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο που είχε ο COVID-19 στις αντίστοιχες επιχειρήσεις τους, η συνεργασία θα συνεχίσει να αποφέρει οικονομικά ανοδικά και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες.