Το Μαλαισιανό τμήμα της AirAsia Group Bhd ανακοίνωσε ότι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικες επιβάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις μέσω της εταιρίας καθώς ετοιμάζει να επαναλάβει τις πτήσεις εσωτερικού και τις διεθνείς πτήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η AirAsia Malaysia ξεκαθαρίζει πως μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικες επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν, τολίζοντας πως όσοι είναι κάτω των 18 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να συνοδεύονται από μέλη της οικογενείας τους, τα οποία θα πρέπει είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Η AirAsia δήλωσε πως οι υπάλληλοι της έχουν εμβολιαστεί πλήρως από τον Αύγουστο και πλέον θα ζητά από τους επιβάτες να κάνουν check-in μέσω της εφαρμογής της για να μειώσει σημαντικά τη φυσική αλληλεπίδραση στη διαδικασία εκκαθάρισης και επιβίβασης στο αεροδρόμιο.

Το σχέδιο μετριασμού του Covid-19 της αεροπορικής εταιρείας είναι από τα αυστηρότερα στον κλάδο. Τις ίδιες τακτικές ακολουθεί και η αυστραλιανή Qantas, η οποία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα απαιτεί από τους επιβάτες διεθνών πτήσεων να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Air New Zealand ανακοίνωσε επίσης την ίδια απαίτηση για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων.