Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της Γαλλίας,Top Resa στο Παρίσι. Τόνισε πως η «τουριστική συνεργασία» Ελλάδας – Γαλλίας έχει σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και πως στόχος αποτελεί πλέον η προσέλκυση Γάλλων τουριστών τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, το Φεβρουάριο και το Πάσχα.

Χαρακτηριστικά ο Κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα στο Παρίσι, στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας και με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ξαναβλέπω με τους συνεργάτες, τα νούμερα των Γάλλων επισκεπτών στην Ελλάδα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Έχουμε σπάσει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, οι επισκέπτες ακόμα και για τον Οκτώβριο θα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Στόχος μας είναι όχι μόνο να συνεχίσουμε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια για το 2022, αλλά στρατηγικά να στοχεύσουμε στον εναλλακτικό τουρισμό που μπορούμε να προσφέρουμε τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, το Φεβρουάριο και το Πάσχα που οι Γάλλοι έχουν τις σχολικές διακοπές και μπορούν να ταξιδέψουν».

Ο κ Κικίλιας επισήμανε « Οι Γάλλοι έχουν 16 εβδομάδες διακοπών για τα παιδιά τους, τις 8 στους καλοκαιρινούς μήνες και τις άλλες 8 μέσα στο φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη.

Στο πλαίσιο της διπλής καμπάνιας που θα κάνουμε με τον ΕΟΤ για το τουριστικό προϊόν του 2022, στόχευσή μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις σχολικές διακοπές και να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό, υψηλού επιπέδου, να αυξήσουμε το εισόδημα και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, τονώνοντας οικονομικά τη χώρα και αυτούς τους χειμερινούς μήνες, που τα έσοδα δεν είναι αυτά που έχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εκθέτες μας και νομίζω ότι με πρόγραμμα, σχεδιασμό και στρατηγική θα καταφέρουμε του χρόνου να αυξήσουμε κι άλλο το προϊόν μας, να το κάνουμε ποιοτικά και προς όφελος της μέσης ελληνικής οικογένειας».