Η Ελλάδα αναδείχτηκε ως “Κορυφαίος Προορισμός της Ευρώπης” στην 28η διοργάνωση των World Travel Awards (WTA) Europe.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, στους νικητές του WTA 2021 περιλαμβάνονται πολλά ελληνικά ξενοδοχεία και θέρετρα, καθώς και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και προορισμοί.

Τα WTA αναγνωρίζουν, επιβραβεύουν και γιορτάζουν την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Τα βραβεία είναι γνωστά σε όλο τον κλάδο ως τα “Όσκαρ της ταξιδιωτικής βιομηχανίας” και οι ψήφοι δίνονται από επαγγελματίες του ταξιδιού και καταναλωτές τουρισμού υψηλού επιπέδου.

«Οι νικητές μας αντιπροσωπεύουν το καλύτερο του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα της Ευρώπης και τα συγχαρητήριά μου στον καθένα από αυτούς. Όλοι τους παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ηγεσία της ανάκαμψης των ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο ιδρυτής των World Travel Awards Graham Cooke.

Σχολιάζοντας τη νίκη της Ελλάδας, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:  «Η Ελλάδα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη διαχείριση της πανδημίας, τα ιατρικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα.

Απέδειξε στον πλανήτη ότι είναι ο ομορφότερος αλλά και ο ασφαλέστερος προορισμός. Το διεθνές αυτό βραβείο για το 2021, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πλέον στον Τουρισμό κάνουμε πρωταθλητισμό ποιότητας και ταξιδιωτικής εμπειρίας. Η Ελλάδα θα έχει φέτος τουρισμό και τον Νοέμβριο, οι επαγγελματίες του χώρου πρέπει να ετοιμάζονται για ένα ισχυρό 2022».

World Travel Awards 1
World Travel Awards 2021