Ανοίγουν τα σύνορά τους οι ΗΠΑ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες στις 8 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου ο Λευκός Οίκος.

«Η νέα πολιτική των ΗΠΑ στα ταξίδια, που απαιτεί τον εμβολιασμό για τους ξένους ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, θα τεθεί σε ισχύ την 8η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σε ένα δελτίο τύπου, όπου διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία της άρσης αυτής, η οποία είχε γνωστοποιηθεί από τον περασμένο μήνα, καταργώντας την απαγόρευση επισκεπτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Νωρίτερα ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Kevin Munoz, είχε επιβεβαιώσει επισήμως μέσω Twitter την ημερομηνία κατά την οποία οι ΗΠΑ ανοίγουν τα σύνορά τους στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 26 χώρες Σένγκεν, την Ιρλανδία και το Ην. Βασίλειο, μεταξύ άλλων.

«Η νέα ταξιδιωτική πολιτική των ΗΠΑ που απαιτεί τον εμβολιασμό των διεθνών ταξιδιωτών στη χώρα θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση αυτή και η ημερομηνία ισχύει τόσο για τα αεροπορικά όσο και τα επίγεια ταξίδια. Η πολιτική έχει γνώμονα τη δημόσια υγεία με αυστηρότητα και συνέπεια», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου.

Η Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι σχεδιάζει να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι οποίοι απαγόρευσαν στην είσοδο στους περισσότερους μη Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονταν πρόσφατα στην Ευρώπη, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και αλλού, στις αρχές Νοεμβρίου, κανόνες που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για πρώτη φορά από τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ και επεκτάθηκαν από τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν το χειμώνα.

Οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ, χρειάζονται ακόμη απόδειξη για αρνητικό τεστ Covid για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το εξωτερικό.

Η ένωση Αερομεταφορέων της Αμερικής (A4A) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση αυτή, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι το πλήρες άνοιγμα των διεθνών συνόρων είναι κρίσιμης σημασίας για την αναζωογόνηση των οικονομιών σε όλο τον κόσμο, καθώς και για την ευημερία των κοινωνιών και τη στήριξη εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Το μέτρο είναι μια ανακούφιση για μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Delta, η United και η American Airlines οι οποίες αγωνίζονται να επιστρέψουν στην κερδοφορία με τα διεθνή ταξίδια να περιορίζονται για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

«Χαιρετίζουμε την επιστημονική προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν για την άρση των περιορισμών στα ταξίδια στις ΗΠΑ που τέθηκαν στην αρχή της πανδημίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της American Νταγκ Πάρκερ.