Θετικό πρόσημο βάζει για τη φετινή σεζόν η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Ένωσης αναφέρουν, ότι έχει εξελιχθεί πολύ καλύτερα από το 2020, που ήταν μια καταστροφική χρονιά, όχι μόνο για τον τουρισμό της Πάρου, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Βέβαια, οι εκτιμήσεις τους επικεντρώνονται κυρίως στους μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, όπου σύμφωνα με την πρόεδρο, Μάνια Αμπατζή, ήταν οι μήνες όπου τα δύο νησιά δέχτηκαν τον κύριο όγκο των τουριστών, με τα καταλύματα σε Πάρο και Αντίπαρο, να αγγίζουν κατά μέσο όρο, πληρότητες 90 με 95%.

Συγκριτικά με το 2019

Όπως μας επισημαίνει η ίδια, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις δύο χρονιές, ωστόσο τονίζει ότι  το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά, καθώς υπήρχε μεγαλύτερη κίνηση των τουριστών, τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε αντίθεση με φέτος. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός, ότι η σεζόν για το 2021 ήταν μικρότερη λόγω του «lockdown», με τον Μάιο να είναι ένας «νεκρός» μήνας, αφού όλα ήταν κλειστά, ενώ τον Ιούνιο οι αφίξεις στο νησί και στα καταλύματα ξεκίνησαν από τα μέσα του μήνα..

Όσον αφορά, το κλείσιμο της φετινής τουριστικής χρονιάς, η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου και Αντιπάρου, προβλέπει να «κρατήσει» η τουριστική κίνηση στο νησί μας και λίγο τον Οκτώβριο, ενώ για την Αντίπαρο, έχει αρχίσει ήδη η αποχώρηση των τουριστών, με την κίνηση στο γειτονικό νησί, να μην έχει την ίδια διάρκεια.