Υπουργοί και διεθνείς φορείς λήψης αποφάσεων αλλάζουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε καθημερινή βάση.

Η έλλειψη παγκόσμιας συνεργασίας και η έλλειψη παγκόσμιου συστήματος αποτελεί πρόκληση, ακόμη και για τους εμβολιασμένους επιβάτες.

Όπως δήλωσε παλαιότερα το WTTC, ο οργανισμός που εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα μέλη της βιομηχανίας ταξιδιών και τουρισμού έκανε σήμερα μια άλλη δήλωση και μια λίστα επιθυμιών την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου.

Η Τζούλια Σίμπσον, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιού και Τουρισμού (WTTC) είπε:

«Η προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα και το WTTC υποστηρίζει σθεναρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19.

Ωστόσο, η σύσταση της ΕΕ να επαναφέρει τους περιορισμούς στους Αμερικανούς ταξιδιώτες είναι ένα βήμα προς τα πίσω και θα επιβραδύνει μόνο την ανάκαμψη του τομέα.

«Με υψηλά επίπεδα εμβολιασμού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ, θα πρέπει να κοιτάξουμε το άνοιγμα των ταξιδιών μεταξύ αυτών των δύο μεγάλων οικονομιών.

Χρειαζόμαστε ένα κοινό σύνολο κανόνων που αναγνωρίζουν παγκόσμια εμβόλια και απομακρύνουν την ανάγκη καραντίνας για άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα COVID.

Οι ΗΠΑ αποτελούν βασική αγορά πηγής για πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ιρλανδία, και ο τουρισμός θα είναι κρίσιμος για την αποκατάσταση της κανονικής ζωής και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ.

«Αντί να επιβάλει επιζήμιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η ΕΕ θα πρέπει να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν το πρωτοποριακό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID για να αποκαταστήσουν με ασφάλεια τα διεθνή ταξίδια, θεμελιώδη για την ευρωπαϊκή οικονομία», πρόσθεσε.