Η Ryanair κάλεσε την Βρετανική κυβέρνηση να καταργήσει ή να αναστείλει τον φόρο αεροπορικών επιβατών, καθώς παρουσίασε έξι νέα δρομολόγια από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ αυτό το χειμώνα, ώστε το δίκτυο να καλύπτει 28 προορισμούς.

Από τον Οκτώβριο προστέθηκαν δρομολόγια στο Μπέργκαμο, τη Λισαβόνα, το Βουκουρέστι, το Σάνον, το Τορίνο και το Βίλνιους.

Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας , Jason McGuinness, δήλωσε: “Η αεροπορική θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ. Καθώς τα ταξίδια συνεχίζουν να αυξάνονται και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα αεροπορικά ταξίδια επιστρέφει, η Ryanair καλεί και πάλι την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καταργήσει ή να αναστείλει την APD, ώστε να επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρείες να ανακτήσουν γρήγορα τη συνδεσιμότητα, τις θέσεις εργασίας και τον τουρισμό μετά την πανδημία”.

Σύμφωνα με τον διευθυντή  της Rynair, οι φόροι κιαθιστούν τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου  μη ανταγωνιστικά έναντι της Ευρώπης, όπου η Ryanair συνεχίζει να προσθέτει προορισμούς, έχοντας ανοίξει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από βάσεις σε πόλεις όπως το Ζάγκρεμπ, η Στοκχόλμη, το Μπίλουντ και η Ρίγα.

“Ενώ η Ryanair είναι αφοσιωμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, η έλλειψη κυβερνητικής υποστήριξης συνεχίζει να δημιουργεί περαιτέρω εμπόδια στην ενίσχυση της κίνησης και της ανάπτυξης”κιαταλήγει ο McGuinness.