Το Ράλλυ Ακρόπολις 2021 , (EKO Acropolis Rally 2021) με brandname, που παραπέμπει αποκλειστικά στην Ελλάδα, έχει φέτος ισχυρό αρωγό και Μέγα Χορηγό τον  Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου σε διεθνές επίπεδο, προς τον οποίο ο ΕΟΤ ήταν διαχρονικά αρωγός.

Φέτος, ο σημαντικός θεσμός επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια απουσίας και ενισχύεται δυναμικά, μετά και την περσινή απόφαση της Πολιτείας για σύσταση ειδικής «Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι του ΕΟΤ.

Η συμμετοχή του ΕΟΤ στην μεγάλη αναβίωση του Ράλλυ Ακρόπολις, κρίθηκε απαραίτητη, καθώς η επανένταξη του ιδιαίτερα σκληρού και απαιτητικού αυτού αγώνα, στο παγκόσμιο καλεντάρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμβάλλει στην περαιτέρω εδραίωση και προβολή της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς, ειδικότερα στην μετά Covid εποχή.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης:

«Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα το εμβληματικό EKO AcropolisRally. Το Ράλλυ των Θεών! Μια πολύ σημαντική στιγμή όχι μόνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Μια μεγάλη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, μια μοναδική στιγμή που για πολλές μέρες θα φέρει την Αττική, την Στερεά, την Πελοπόννησο στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο ΕΟΤ στήριξε διαχρονικά το Ράλλυ Ακρόπολις . Όπως τότε έτσι έτσι τώρα δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή την μεγάλη γιορτή. Στηρίζουμε με υπερηφάνεια το Ράλλυ Ακρόπολις και βάζουμε κι εμείς τα δυνατά μας για να πραγματοποιηθεί το καλύτερο Ράλλυ που έγινε ποτέ!»

 Πρόγραμμα -Τελετή εκκίνησης

  • Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30, όπου την εκκίνηση θα σημάνει μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Φραγκάκης.
  • Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στις βραβευμένες ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Η συνέχεια θα δοθεί στις ειδικές διαδρομές Θήβα και Ελάτεια. Την ίδια ημέρα  ο Γ.Γ. ΕΟΤ  θα επισκεφτεί  το περίπτερο του ΕΟΤ που φιλοξενείται για την διοργάνωση στο ServicePark  της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας(ΠΕΛ).
  • Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην κεντρική Ελλάδα, όπου και το επίκεντρο του αγώνα θα είναι στη Λαμία, με τις ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι.
  • Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 12/09/21 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η τελετή τερματισμού και οι απονομές.

Η προβολή και η σημασία του Ράλλυ Ακρόπολις

Το Ράλλυ Ακρόπολις έμεινε πολύ καιρό μακριά προσκήνιο των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου, δηλαδή από τη θέση που του αρμόζει.

Όμως φέτος επανέρχεται δυναμικά και θα προβληθεί-διαδικτυακά και τηλεοπτικά-παγκοσμίως, από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή της χώρας μας διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΕΟΤ παραχώρησε στον διοργανωτή, τηλεοπτικά spots που προβάλλουν το φυσικό κάλλος της χώρας μας, προκειμένου να προβληθούν στην αρχή της τηλεοπτικής μετάδοσης της Τελετής Εκκίνησης (Athens City Stage) αλλά και σε εκπομπές διεθνών τηλεοπτικών σταθμών, που θα προβάλλουν το Ράλλυ Ακρόπολις. Έτσι, εικόνες από εντυπωσιακά τοπία της χώρας μας θα ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη, τόσο τηλεοπτικά όσο και μέσω διαδικτύου και  κοινωνικών δικτύων (socialmedia).