1st Digital Beach Summit το πρώτο πανευρωπαϊκό συνέδριο σε εξωτερικό περιβάλλον έρχεται στην Πρέβεζα.

Ένα μεγάλο βήμα κάνει η Πρέβεζα στη διοργάνωση συνεδρίων με τη φιλοξενία στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2021 του 1st Digital Beach Summit, βάζοντας στην ουσία τα θεμέλια ώστε να αναπτυχθεί ένα διεθνές γεγονός στο Δήμο Πρέβεζας για την επόμενη δεκαετία, ακόμα και με θεματική εναλλαγή ανά έτος.

Το 1st Digital Beach Summit είναι ένα καινοτόμο συνέδριο που διοργανώνεται για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά σε εξωτερικό περιβάλλον και το οποίο θα αποτελέσει τη δημόσια πλατφόρμα διαλόγου, με επίκεντρο τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, μέσα σε ένα πράσινο περιβάλλον.

Ένα σημαντικό γεγονός που θα δημιουργήσει την απαιτούμενη παρακαταθήκη και έχει την προοπτική να αποτελέσει ένα επιτυχημένο θεσμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου, προσωπικότητες κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και φορέων καθώς και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και κυρίως, οι φίλοι και οι φίλες της ψηφιακής τεχνολογίας κάθε ηλικίας και γνωστικού επιπέδου, για την παρουσίαση της ψηφιακής μετάβασης τόσο στο δημόσιο όσο και στην αγορά.

Σημαντική ευκαιρία παγκόσμιας τουριστικής προβολής

Επιπλέον θα αποτελέσει μια ξεχωριστή προοπτική τουριστικής προβολής στο εξωτερικό, τόσο της περιοχής όσο και της Ελλάδας γενικότερα, μιας και στο κάδρο «μπαίνουν», η πανευρωπαϊκά βραβευμένη παραλία του Μονολιθίου, το αισθητικό δάσος και το γαλαζοπράσινο του Ιονίου.

Υψηλοί προσκεκλημένοι και ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου της νέας εποχής της ψηφιακής μετάβασης στην 4η βιομηχανική επανάσταση, θα δώσουν το “παρών” με κάθε τρόπο, στις σημαντικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου, στα works shops, αλλά και με παρεμβάσεις και χαιρετισμούς, στην πρώτη του DIGITAL BEACH SUMMIT.

Μεγάλη επίσης είναι η ανταπόκριση από τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η ανάπτυξη του «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» ακόμα και υπό τους περιορισμούς που επιβάλει η θα αποτελέσει μία ανερχόμενη δυναμική ανάπτυξης στην τοπική αγορά και κοινωνία.

Με πάνω από 200 επισκέπτες ομιλητές, εκπροσώπους εταιρειών και χορηγών, διοργανωτές και συντελεστές, αλλά και άλλους τόσους συνέδρους από όλη την Ελλάδα, αναμένεται με την εξέλιξή του να αποτελεί μία νέα δυναμική στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τόσο για τις τουριστικές όσο και για τις εμπορικές επιχειρήσεις στο Δήμο.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν

Σήμερα η ψηφιοποίηση έχει τη δυνατότητα να προσφέρει λύσεις για πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν, όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν, αλλά και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο ζουν και εργάζονται.

Ανάλογη δυναμική αλλά υψηλή ποσόστωση ως προς το σύνολο του συνολικού ύψους 26,2 δις υπάρχει για τους πυλώνες SMART & GREEN και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο, μόνο επίκαιρο και σημαντικό ως θεματική επιλογή αποτελεί η διοργάνωση του «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» στο Δήμο Πρέβεζας για τη ψηφιακή μετάβαση, σε συνδυασμό μέσα από την καινοτομία του της πράσινης μετάβασης, αλλά και της τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας και της περιοχής  ευρύτερα.

Το concept

Το concept του πρώτου παραλιακού ψηφιακού συνεδρίου στην Ευρώπη, αποτελεί τη συνδυαστική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου από τη μία (της μοναδικής ομορφιάς του παράκτιου αισθητικού δάσους και της βραβευμένης ως ασφαλέστερη και μεγαλύτερη παραλίας ενιαίας αμμουδιάς στην Ευρώπη, του Μονολιθίου, ως προς τον COVID 19), και από την άλλη, την υλοποίηση της καινοτόμου ιδέας της ανάπτυξης ενός παραλιακού σε ανοικτό χώρο διεθνούς συνεδρίου, για τη ψηφιακή μετάβαση σε κάθε επίπεδο.

Η παρουσία των συνέδρων στην Πρέβεζα, με τις ξεναγήσεις στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και τη δυνατότητα να νιώσουν μοναδικές εμπειρίες του φυσικού πλούτου, των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, θα προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, σκέτη διαφήμιση για τον τόπο αλλά και την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Συνεργασίες – Αιγίδες

Η μοναδικότητα της εικόνας που θα αποδώσει το «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» ως συνέδριο, οδήγησαν στη συνεργασία με το ΕΟΤ και την ΚΕΔΕ ενώ θα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα παραπάνω προκάλεσαν το ενδιαφέρον εταιρειών του κλάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους και τις ψηφιακές υπηρεσίες, λύσεις και εφαρμογές τους, διαμέσου του συνεδρίου.

Για τη διοργάνωση του συνεδρίου ο Δήμος Πρέβεζας θα συνεργαστεί με επαγγελματίες του χώρου, που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία στη διοργάνωση μεγάλων συνεδρίων, προκειμένου να αποφέρει το σωστό θεμιτό αποτέλεσμα που θα κεφαλαιοποιήσει στο έπακρο την αρχική ιδέα.

Στο «1st DIGITAL BEACH SUMMIT» θα συμμετάσχουν ομιλητές τόσο από αξιωματούχους της Ε.Ε. και κυβερνητικούς και πολιτικούς φορείς όλου του φάσματος, εκπρόσωποι κεντρικών οργάνων της Τ.Α. μαζί με διακεκριμένους επιστήμονες και εκπροσώπους ψηφιακών εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο των κεντρικών θεματικών ενοτήτων κατά το διήμερο που θα διεξαχθεί.

Στο συνέδριο θα διεξαχθούν και εξειδικευμένα works shops ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εγγεγραμμένων συνέδρων καθώς και σε τοπικούς επιχειρηματίες τόσο στη θεματική των ψηφιακών λύσεων στον τουρισμό, τις ψηφιακές τεχνικές δεξιότητες, τη νέα εποχή του 5G και των ψηφιακών εφαρμογών στην υπηρεσία των πολιτών.

Το συνέδριο θα αποτελεί ζώνη υψηλού ελέγχου ως προς τον COVID 19 και όλοι οι συμμετέχοντες, συντελεστές και σύνεδροι είτε θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή θα αποτελούν νοσήσαντες ή θα διαθέτουν PCR & Rapid Test 48 ωρών ως προς τις παρούσες διατάξεις και θα προσαρμόζεται προς κάθε νέα διάταξη ακόμα και στο να αποτελέσει COVID FREE συνέδριο.