Από εχθές τα μεσάνυχτα, η αεροπορική εταιρεία Alitalia δεν πουλά πλέον εισιτήρια για πτήσεις που πραγματοποιούνται από τις 15 Οκτωβρίου και μετά. Η αεροπορική εταιρεία θα στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες της που έχουν αγοράσει πτήσεις από τις 15 Οκτωβρίου 2021 και μετά.

Μετά την απόκτηση άδειας λειτουργίας και πιστοποιητικού χειριστή αεροσκαφών από την ENAC, η Ιταλική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στις 18 Αυγούστου, η αεροπορική εταιρεία ITA (Italia Trasporto Aereo), παλαιότερα γνωστή ως Alitalia , είναι έτοιμη για επίσημη απογείωση. Η ITA θα ανοίξει τις πωλήσεις εισιτηρίων από τις 26 Αυγούστου.

Η δεσμευτική προσφορά δεν ισχύει για τα περιουσιακά στοιχεία πτήσεων της Alitalia

Το συμβούλιο ITA, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Alfredo Altavilla, αποφάσισε να μετατρέψει τη δεσμευτική προσφορά που είχε ήδη σταλεί στις 16 Αυγούστου στην Έκτακτη Διοίκηση της Alitalia σε δεσμευτική. Αυτή η προσφορά περιλαμβάνει 52 αεροσκάφη, σχετικό αριθμό κουλοχέρηδων, καθώς και συμβόλαια και βοηθητικά περιουσιακά στοιχεία από τον κλάδο της Αεροπορίας για να ξεκινήσουν οι εργασίες στις 15 Οκτωβρίου.

Ο χειριστής του νέου κέντρου πελατών ITA θα είναι ο Covisian που χρησιμοποιεί τεχνολογίες cloud σε συνεργασία με συνεργάτες όπως το Salesforce και το Amazon Web.

Επιπλέον, από τις 26 Αυγούστου, θα λειτουργήσει ο ιστότοπος για τη συλλογή εφαρμογών από άτομα που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την ITA. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τα συνδικάτα για την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Η ITA θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με 2.800 υπαλλήλους.  Το εργατικό δυναμικό «αρχικά απαραίτητο για την έναρξη των δραστηριοτήτων» είναι «ίσο, σύμφωνα με το Επιχειρηματικό Σχέδιο, με 2.800 υπαλλήλους» εξήγησε η ITA, η οποία λέει ότι είναι «διαθέσιμη» για τη σύνθεση του εργατικού δυναμικού », αξιολογώντας επίσης τυχόν υποψήφιους για εργασία που παρουσιάζονται από τους σημερινούς υπαλλήλους της Alitalia Sai. »

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο προβλέπει ότι η εταιρεία μπορεί «στη συνέχεια να αυξήσει το αρχικό προσωπικό» έως ότου «φτάσει τον συνολικό μέγιστο αριθμό περίπου 5.750 εργαζομένων έως το 2025. Εν τω μεταξύ, η ITA ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αποκτήσουν το Green Pass για την αντιμετώπιση του COVID .

Η ITA επανέλαβε την απόφασή της να κάνει τον στόλο της ομοιογενή κατά τη διάρκεια του βιομηχανικού σχεδίου και, για το σκοπό αυτό, να ξεκινήσει τη διαδικασία ανανέωσης του στόλου εκκίνησης το συντομότερο δυνατό, αντικαθιστώντας τον με μια νέα γενιά πιο αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον αεροσκαφών.

Η απόφαση για τη σύνθεση του μελλοντικού στόλου θα ληφθεί και θα κοινοποιηθεί έως τον Σεπτέμβριο. Η ITA εγκαινιάζει επίσης ένα νέο πρόγραμμα αφοσίωσης «στην πρώτη γραμμή στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πελάτη, δυνητικά συμβατό με εκείνους άλλων βιομηχανικών εταίρων», δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί εμποδίζουν τη νέα εταιρεία να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί για την εξαγορά της Alitalia.