Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Yachting Volos Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία, το οποίο έρχεται στο λιμάνι του Βόλου, στις 14 με 17 Οκτωβρίου 2021, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία.

Το μεγάλο event της Μαγνησίας για το yachting και τη γαστρονομία, ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020 και αναβλήθηκε, όπως όλες οι αντίστοιχες εκδηλώσεις, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο Διευθυντής της Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος επισκέφθηκε τον Βόλο την Παρασκευή 23 Ιουλίου, όπου είχε σημαντικές συναντήσεις για το φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Δ/νων Σύμβουλο Οργανισμό Λιμένος Βόλου Α.Ε κ. Σωκράτη Αναγνώστου, την Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας κυρία Κολυνδρίνη Δωροθέα, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κύριο Αριστοτέλη Μπασδάνη, τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης –Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού (Πρόεδρος Επιροπής Ποιότητας Ζωής) κύριο Αναστάσιο Μπατζιάκα, καθώς και με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Θεσσαλία κύριο Παναγιώτη Πτωχόπουλο, παρουσία του ΔΣ του φορέα.

Μήνυμα με το οποίο εξέφρασε την θερμή του υποστήριξη στην εκδήλωση έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας  κύριος Γιώργος Ζαφείρης.

Σύσσωμοι οι συνομιλητές του κυρίου Καραχρήστου επανέλαβαν τη στήριξή τους στο event και συζήτησαν θέματα που αφορούν την διοργάνωση. Στην έκθεση θα πάρουν φορείς και επιχειρήσεις που ασχολούνται με το Yachting, τον Θαλάσσιο Τουρισμό και την Γαστρονομία και σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι το γεγονός θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Οι επισκέπτες του Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη κάθε λογής, να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα.

Παράλληλα στην έκθεση θα υπάρχει ειδικό section για την γαστρονομία και τον οίνο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν, να γευθούν και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, αλλά και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης με κεντρικό σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Θα παρουσιαστούν εταιρείες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting, εταιρείες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting, εταιρείες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες και bloggers που θα συναντηθούν με τους επαγγελματίες του Yachting. Στην διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Συνεδριακές Εκδηλώσεις, για τους επαγγελματίες και το κοινό.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Βόλου, θέλοντας να συμβάλει στην ενίσχυση της προβολής της περιοχής, αλλά και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Τις ημέρες της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός – Γαστρονομία και Προοπτικές Ανάπτυξης στην Θεσσαλία». Επίσης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και συνέδριο με θέμα «Συγκριτικά πλεονεκτήματα της Γαστρονομίας και του Οίνου της Θεσσαλίας και η μετεξέλιξή της σε γαστρονομικό προορισμό». Στα δύο συνέδρια θα συμμετέχουν Πανεπιστημιακοί,  εκπρόσωποί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων τοπικοί Φορείς, Επαγγελματίες και άλλοι.

Άμεσα θα ανακοινωθεί το σχεδιάγραμμα της χερσαίας και πλωτής έκθεσης, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των συνεδρίων.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.yachtingandgastronomyvolos.com για να ενημερωθείτε σχετικά με την έκθεση και επικοινωνήστε με την διοργανώτρια εταιρεία Mact Media Group στο τηλέφωνο tel: 2110129575 και στο email info@yachtingandgastronomyvolos.com

Yachting-volos-Θαλάσσιος-Τουρισμός-και-Γαστρονομία
Yachting-volos-Θαλάσσιος-Τουρισμός-και-Γαστρονομία