Την ευθύνη για την αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας φέρει η ίδια η κυβέρνηση τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 99,4 και στον Βαγγέλη Στολάκη.

Με τους χειρισμούς της, τα αντιφατικά μηνύματα και τις παλινωδίες κατάφερε να μετατρέψει τους επιφυλακτικούς πολίτες σε αρνητές υπογράμμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση λανθασμένη στρατηγική.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπεισε τον κόσμο με επιχειρήματα» τόνισε αλλά αντιθέτως «προσπάθησε να διχάσει, να δωροδοκήσει, να εκφοβίσει. Όλα αυτά ήταν τελικά σαμποτάζ στην ίδια την προσπάθεια του εμβολιασμού».

Έκανε λόγο για διαρκείς αντιφάσεις και καμία συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης της δυσπιστίας και της κρίσης εμπιστοσύνης που νιώθουν οι πολίτες.

Όπως είπε, ο εμβολιασμός πρέπει να είναι πράξη εμπιστοσύνης και να προχωρήσει από αγάπη και νοιάξιμο και όχι από επιβολή ή υποχρεωτικότητα. Και η κυβέρνηση απέτυχε στο να πείσει τους πολίτες. Η κοινωνία όπως τόνισε χρειάζεται ενότητα και όχι διχασμό.

«Θα πρέπει να οριστούν» όπως ανέφερε «δραστηριότητες που να εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό, να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις να δοθούν κίνητρα όχι όμως στερώντας δικαιώματα και πάση θυσία να στηριχθεί το ΕΣΥ».

Η τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό επισιτισμό.

Σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ως Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» με τις δημοτικές συμβούλους και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κουράκη από την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, για την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, για τον φωτογραφικό διαγωνισμό και για την κοροϊδία στους Θεσσαλονικείς. Η δικαιοσύνη θα διερευνήσει αν υπάρχουν και τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Για το ΜΕΤΡΟ θεσσαλονίκης, η βουλευτής δήλωσε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί. «Θα σηκώσουμε με κάθε τρόπο το ζήτημα του Μετρό και των αρχαίων γιατί είμαστε με τους Θεσσαλονικείς. Όχι με τα συμφέροντα συγκεκριμένου εργολάβου που κερδίζει από αποζημιώσεις» δήλωσε.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: