Ένας στους τρεις Αμερικανούς (34%) θα κάνει πολλές και σύντομης διάρκειας διακοπές το 2021, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Allianz Partners.

Το 67%  ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα αυτό το καλοκαίρι για τουλάχιστον μια βραδιά, και ο μέσος αριθμός ταξιδιών που θα κάνουν οι Αμερικανοί θα είναι 1,2 διακοπές, οι οποίες ορίζονται ως ταξίδι διακοπών τουλάχιστον 100 μίλια μακριά από το σπίτι.

Τέσσερις στους 10 (44%) προτίθενται να ταξιδέψουν και θα αξιοποιήσουν την πρώτη ευκαιρία για να κάνουν διακοπές. Το 51% εξ όσων προτίθενται να ταξιδέψουν θα κάνουν πολλά ταξίδια, με το 22% να σκοπεύει να κάνει τουλάχιστον τρία μέσα στο καλοκαίρι.

Η μέση διάρκεια ταξιδιού είναι οι 4 διανυκτερεύσεις και ο μέσος όρος πέφτει για όσους θα κάνουν περισσότερα ταξίδια.

Από όσους θα κάνουν τέσσερα ή πέντε ταξίδια μέσα σε ένα χρόνο, τέσσερις στους 10 (40%) θα πραγματοποιήσουν έως δύο διανυκτερεύσεις μακριά από το σπίτι σε αυτά τα ταξίδια. Η τάση για πολλές και μικρής διάρκειας διακοπές είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ηλικίες 18-34 με σχεδόν τους μισούς (46%) από αυτή την ηλικιακή ομάδα να αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να κάνουν δύο ή περισσότερα ταξίδια αυτή τη χρονιά.

Ο δείκτης Επιστοσύνης Διακοπών συντάσσεται κάθε καλοκαίρι από το 2010 από την εθνική δημοσκοπική εταιρία Ipsos Public Affairs για λογαριασμό της Allianz Partners USA. Η παραπάνω έρευνα διεξήχθη από τις 24 έως τις 28 Μαϊου του 2021 μέσω της Ipsos Online Omnibus σε δεόγμα 2.009 Αμερικανών ανω των 18 ετών.