Περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας προσφέρει ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, Accor, σε σχεδόν 400 ξενοδοχεία των ανωτέρω χωρών.

Σχετικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Accor Pacific, κ.Simon McGrath, δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία ανακάμπτουν με γρήγορους ρυθμούς, οπότε τώρα είναι η ευκαιρία για σημαντικές, θετικές αλλαγές, προσελκύοντας ταλέντα που θα εμπλουτίσουν το μέλλον της βιομηχανίας.  

Μέσω της νέας πρωτοβουλίας Accor Internship Program, η Accor συνεργάζεται με 22 σχολές σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία για να παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε 100 άτομα. Οι εν λόγω εξειδικεύσεις, ολοκληρώνονται κυρίως σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φιλοξενίας, ταξιδιού και τουρισμού, είναι έμμισθες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πρακτική άσκηση,  επιδόματα ταξιδιού και άλλα οφέλη, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να διευρύνουν τις δεξιότητές τους και την εμπειρία τους σε επιχειρήσεις, διοίκηση και F&B.

Επιπλέον, οι ειδικευόμενοι θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες μάθησης σε μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες και ζωντανές πόλεις των δύο χωρών, από το Broome έως το Brisbane και από το Albury έως το Auckland αλλά και σε περιοχές όπου παράγεται παραδοσιακά το κρασί.

Σύμφωνα με τον κ. McGrath, ο όμιλος θεωρεί ότι έχει την ευθύνη να εντοπίσει, να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους που ανήκουν στην επόμενη γενιά ξενοδόχων. Συνεπώς, η Accor θα χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να προωθήσει τη δέσμευση του ομίλου για διαφορετικότητα και ένταξη, εισάγοντας στη βιομηχανία ανθρώπους που ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, υποβάθρων και εμπειριών. Άτομα με διαφορετικές απόψεις από κάθε κουλτούρα, φυλή, θρησκεία, φύλο και ηλικιακή ομάδα, επειδή όσο πιο διαφορετικές εμπειρίες και δεξιότητες έχουν οι ομάδες, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. 

Τέλος, για να προσφέρει στα μέλη της ομάδας μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ, η Accor εισήγαγε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία «Work Your Way» και η εκπαιδευτική ακαδημία της παρέχει και μαθησιακές εμπειρίες για να βοηθήσει τους μαθητές στους ρόλους τους και να υποστηρίξει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.