Tα ταξίδια στην ύπαιθρο και η αποφυγή των μεγάλων μητροπολιτικών κέντρων θα παραμείνουν στις κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια για πολύ καιρό ακόμη. Επίσης, το ζήτημα του υπερ-τουρισμού θα χάσει τη σημασία του καθώς οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερο εναλλακτικούς προορισμούς και όχι προορισμούς που συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη.

Αυτές τις εκτιμήσεις εξέφρασε για το μέλλον του τουρισμού ο ιδρυτής της Airbnb, Nathan Blecharczyk, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο FAZ.

Ο ίδιος προσδοκά ότι θα υπάρξουν μόνιμες αλλαγές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά των ανθρώπων οι οποίες θα διατηρηθούν και μετά την πανδημία. Στο παρελθόν, οι ταξιδιώτες είχαν στο μυαλό τους συγκεκριμένη ταξιδιωτική περίοδο και συγκεκριμένο προορισμό, ωστόσο σήμερα η αναζήτηση διακοπών είναι μια πολύ πιο ευέλικτη διαδικασία. Όταν μεμονωμένοι προορισμοί γεμίζουν, τα ταξίδια αναβάλλονται ή οι ταξιδιώτες αλλάζουν προορισμό. Αυτό, τόνισε ο κ. Blecharczyk, θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση των τουριστικών ροών.

Ο κ. Blecharczyk εκτιμά ότι η τάση για ταξίδια στην ύπαιθρο θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Στο παρελθόν, οι 10 κορυφαίοι προορισμοί πόλης όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Βερολίνο, θα αποτελούσαν το 10% του συνόλου των κρατήσεων στην Airbnb, όμως πλέον το μερίδιό τους έχει περιοριστεί στο μισό.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Airbnb, αυτό δεν οφείλεται απλώς στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα αστικά κέντρα, αλλά στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία, λόγω της πανδημίας, να ανακαλύψουν εκ νέου την αγάπη τους για τη φύση. Οι άνθρωποι έχουν εκτιμήσει ότι δεν χρειάζονται πάντα μια μακρινή πτήση προκειμένου να απολαύσουν διακοπές. Το 65% άλλωστε του συνόλου των κρατήσεων στη Γερμανία αυτή τη χρονιά, περιορίστηκε στα ταξίδια εντός 500 χλμ.