Επίθεση στον κόσμο της εργασίας, κατάφωρα αντεργατικό, αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό χαρακτήρισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, μιλώντας  στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση» τόνισε «νομοθετεί εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας ξεχρεώνοντας «γραμμάτια σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα».

Η κυβέρνηση της ΝΔ την ώρα που η ανασφάλεια εξαιτίας της πανδημίας φώλιασε σε κάθε σπίτι, βρήκε την ευκαιρία να κάνει την κρίση ευκαιρία,
απορρυθμίζοντας τις εργασιακές σχέσεις, οδηγώντας την πλειοψηφία των εργαζομένων , είτε στην πείνα είτε στην ανεργία, και υποβαθμίζοντας το  ΣΕΠΕ. Η πολιτική της κυβέρνησης είπε η Κ. Νοτοπούλου οδήγησε σε μείωση εισοδήματος, σε αύξηση της ανεργίας, σε νέα λουκέτα, ύφεση και νοικοκυριά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην έρευνα της ΙΝΕ /ΓΣΕΕ σύμφωνα με την οποία το επίπεδο διαβίωσης και απασχόλησης των εργαζόμενων είναι «αναξιοπρεπές».
«Η ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε νέο αδιέξοδο» τόνισε από το βήμα της Βουλής, και μετατρέπει τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, σε νομιμοποιημένη κανονικότητα.
Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή, καταργεί το οχτάωρο και την πενθήμερη εργασία, προχωρά στην γενίκευση της 10ωρης εργασίας χωρίς επιπλέον αμοιβή, αλλά σε συμψηφισμό με ρεπό.
«Με ρεπό θα πληρώσει ο κόσμος της εργασίας κ. Υπουργέ τις ανάγκες για το σπίτι του, για το ενοίκιό του, για τα παιδιά του, για τα ψώνια του;» επεσήμανε η Κ. Νοτοπούλου.
Με το νομοσχέδιο αυτό, αυξάνονται οι υπερωρίες σε 150, μειώνονται όμως οι υπερωριακές αμοιβές! Αποτρέπονται οι νέες προσλήψεις, ενώ η συνδυαστική αρνητική επίπτωση στην απασχόληση των παραπάνω προβλέψεων του Σ/Ν κοστίζει 38.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης !
«Με βάση ποιες εκτιμήσεις και αναλύσεις μιλάτε για ανάκαμψη της οικονομίας όταν νομοθετείτε ανεργία και απολύσεις»; τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση με αυτό το ν/σ απελευθερώνει τις ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις και μειώνει την αποζημίωση στον εργαζόμενο.
Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στις γυναίκες και τους νέους που κατεξοχήν εργάζονται στη μερική απασχόληση και δέχονται από την κυβέρνηση μετωπική επίθεση αφού επιτρέπεται και εκεί σπαστό ωράριο.
«Οδηγείτε ξανά τους νέους στο brain drain» τόνισε, «με εξαντλητικά ωράρια, ανεργία, απλήρωτη εργασία και εξάντληση».
«Στο στόχαστρο» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου δεν είναι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα αλλά η ίδια η Δημοκρατία. «Καταλύετε, όσα με αγώνες και θυσίες είχαν κατοχυρωθεί ως στοιχεία της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας, καταργώντας επί της ουσίας το δικαίωμα στην απεργία.
καταργώντας κάθε προστασία των συνδικαλιστών και του συνδικαλισμού» είπε αναφέροντας τις τοποθετήσεις των φορέων στην Επιτροπή χαρακτηρίζοντάς τις καταπέλτη.
Η κυβέρνηση φοβάται και σε μια προσπάθεια να ελέγξει το συνδικαλιστικό κίνημα εκφοβίζει τον ελληνικό λαό δήλωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Στα σχέδιά σας δε συνυπολογίσατε όμως την ανάγκη του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια. Το πάθος του λαού μας να αγωνίζεται για το δίκαιο. Την πίστη του στη νέα γενιά και το μέλλον.
Διότι έχετε απομονωθεί κοινωνικά» τόνισε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση αντί να ακούσει το ηχηρό μήνυμα της κοινωνίας από τις δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, επιλέγει να ακούει μόνο τα καλοπληρωμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ.
«Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέοι και οι νέες σε όλη τη χώρα θα ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια σας για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Για ένα πράγμα μπορείτε να είστε σίγουροι κυρίες και κύριοι της ΝΔ: Αυτό το νομοσχέδιο θα καταργηθεί γιατί ο ελληνικός λαός θα σας δώσει ρεπό διαρκείας και αυτό το νομοσχέδιο θα καταργηθεί από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» δήλωσε η Κ. Νοτοπούλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία στον παρακάτω σύνδεσμο: