Δώρο μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα θα έχουν οι νέοι ηλικίας από 18-25 ετών, που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass” και όπως ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης “αποτελεί μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους”, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν οι νέοι, που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα.

Το εν λόγω κίνητρο, είπε, αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ., στη μετάδοση της οποίας μπορούν να βάλουν φρένο οι νέοι, “πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους”.

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως:

Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές σιδηροδρομικές οδικές μεταφορές,Ενοικίαση οχημάτων ,Καταλύματα κάμπινγκ, κατασκηνώσεις,Ταξιδιωτικά γραφεία,Κινηματογράφος,Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού , Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή. Θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. 

Στην παρουσίαση μετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.