Στο εστιατόριο GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, οι γεύσεις ξεδιπλώνουν την αστείρευτη φαντασία και την πλούσια εμπειρία του βραβευμένου Executive Chef, Αστέριου Κουστούδη, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του τον δημιουργικό και ενθουσιώδη Chef de Cuisine Νίκο Μαυρόκωστα, διαμορφώνουν χειμώνα και καλοκαίρι ένα ευφάνταστο μενού με βάση τη μεσογειακή κουζίνα.

Η υψηλή γαστρονομία και οι φρέσκιες εποχιακές πρώτες ύλες ήταν, είναι και θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του μενού του GB Roof Garden.

Για το λόγο αυτό, για τη δημιουργία του νέου μενού, οι ταλαντούχοι Σεφ στράφηκαν προς τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας και με απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα, υμνούν τους Έλληνες παραγωγούς σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν και να αναδείξουν την αξία τους.

Για την παραγωγή των πιάτων χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Καπνιστό χέλι Άρτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, άγρια τρούφα Ορεινής Αρκαδίας, παραδοσιακά ζυμαρικά Τριπόλεως, αυτόχθων Ελληνικός μαύρος χοίρος, αρνί Σαρακατσάνικο αλλά και ελληνικό μοσχάρι βιολογικής εκτροφής είναι μόνο κάποια από τα εγχώρια προϊόντα που συνθέτουν τα πιάτα του νέου μενού. Επιπλέον, οι συνταγές του μενού με φρέσκα και μαριναρισμένα ψάρια αλλάζουν καθημερινά σύμφωνα με την ψαριά της ημέρας.

Πρόκειται για μια μικρή προσπάθεια ενίσχυσης του οράματος για ανάπτυξη της βιώσιμης γαστρονομίας στη χώρα μας αναδεικνύοντας την εντοπιότητα, την εποχικότητα των πρώτων υλών και τις αρχές της αειφορίας μέσα από τη δημιουργική γαστρονομία.