Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς, την απύθμενη εμμονή των κυβερνητικών στελεχών να κάνουν το μαύρο άσπρο και να επικαλούνται αστείες και αβάσιμες δικαιολογίες για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα που προκάλεσαν στον τουρισμό με το άστοχο άνοιγμα του στις 15 Μαΐου

Κραυγαλέα περίπτωση, η θέση που εξέφρασε η Υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, δηλώνοντας πως ο ελληνικός τουρισμός έχει «πάρει μπρος» και ότι η χώρα έχει ανοίξει πανιά.

Θα ήταν καλό και εθνικά ωφέλιμο να μπορούσαμε όλοι μας να υποστηρίξουμε με τέτοιες εκφράσεις την κατάσταση που βρίσκεται η φετινή τουριστική σεζόν, αλλά δυστυχώς τα δεδομένα και τα γεγονότα μαρτυρούν την αντίστροφη ακριβώς, πραγματικότητα.

Υπενθυμίζω στην κ. Ζαχαράκη πως κατάγομαι και κατοικώ σε ένα από τα πιο θελκτικά τουριστικά μέρη της χώρας μας, την Κέρκυρα όπου η τουριστική κίνηση συνεχίζει να μην σημειώνει καμία ουσιαστική πρόοδο.

Αυτό βλέπω καθημερινά, αυτό μου μεταδίδουν πολλοί συμπολίτες μου.

Κωμικοτραγικό παράδειγμα, των προηγούμενων ημερών και η δήλωση του αρμόδιου Υπουργού κ. Θεοχάρη πως ο εσωτερικός τουρισμός έχει ήδη κάνει το θαύμα του, ως δείγμα επαναφοράς της κανονικότητας, ενώ ο εξωτερικός τουρισμός φέρνει συνάλλαγμα και βελτιώνει το ισοζύγιο.

Τώρα που η κυβέρνηση βλέπει τα σκούρα των εξωτερικών ροών, αδυνατώντας να βγει μήνες τώρα, από το λήθαργο που βρισκόταν, αναλογίζεται και προσμένει από τον εσωτερικό τουρισμό τα σημαντικά ωφέλη που υπογράμμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Δυστυχώς, τον χρόνο που χρειάζεται η κυβέρνηση για να καταλάβει τα λάθη της, τον πληρώνει διπλά ακριβά ο λαός και εν προκειμένω ο κόσμος του τουρισμού.

Ας εχει το θάρρος να θυμηθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το 2020 σε σχέση με τον κοινωνικό τουρισμό.

Η τοποθέτηση δε του Πρωθυπουργού στην ετήσια συνέλευση του Σ.Ε.Τ.Ε. ενδεικτική του κλίματος εκτός τόπου και χρόνου που βρίσκονται τα κυβερνητικά σχέδια για τον τουρισμό.

Μοίρασε απατηλά χαμόγελα με την υπέρμετρη αισιοδοξία του ως συνήθως, λησμονώντας ότι απευθύνεται σε κόσμο που είδε τις επιχειρήσεις του ερμητικά κλειστές για πολλούς μήνες.

Ευτυχώς που δεν ανέθεσε τις ελπίδες των επαγγελματιών του κλάδου στα πολυδιαφημισμένα χρηματοδοτικά εργαλεία που επινοεί η κυβέρνηση για λίγους και «καλούς», αλλά και δυστυχώς που τις εναπόθεσε στους αμφιλεγόμενους λογαριασμούς του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με τους εμβολιασμούς να οδεύουν βασανιστικά αργά, με τις ουρές χιλιομέτρων των προηγούμενων ημερών στα βόρεια σύνορά μας να προκαλούν μια θλιβερή εικόνα, με την αρνητική ροή στα αεροδρόμια της χώρας, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες να ζητούν ενισχύσεις για τον τρέχοντα μήνα και την άρση των απαγορεύσεων μετακίνησης των τουριστών σημαντικών αγορών, όπως της Βρετανίας να παρατείνεται, θεωρώ τουλάχιστον ειρωνικά και προσβλητικά, τα όσα δημόσια υποστηρίζουν ο Υπουργός και η Υφυπουργός Τουρισμού και φυσικά ο πρωθυπουργός.

Το κλίμα ωραιοποίησης που καλλιεργούν δεν θα τους βγει. Ο κόσμος του τουρισμού και επισιτισμου πονά. Ας το ξανασκεφτούν!