Την ώρα που ο κλάδος έχει επαναλειτουργήσει και στον Τουρισμό τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα όπως και στην εστίαση όλα δείχνουν πως σιγά – σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα.Την ίδια ώρα που η επιστρεπτέα προκαταβολή στου ξενοδόχους ξεπέρασε το 1 δις ευρώ και τώρα δίνονται άλλα 420 εκ. ευρώ για την επανεκκίνηση του κλάδου στους εργοδότες, την ίδια ώρα που αντίστοιχο πρόγραμμα τρέχει και για τους εργοδότες στην εστίαση, αυτή την ώρα το Υπουργείο Εργασίας, επιλέγει να αφήσει χωρίς καμία απολύτως στήριξη τους εργαζόμενους σε Τουρισμό & Επισιτισμό.

Συγκεκριμένα:

  • Η πλατφόρμα για τις μονομερής αναστολές σύμβασης σχεδιάζεται να ανοίξει τέλος Ιουνίου αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει σχετική τροπολογία στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να ψηφιστεί 18 – 20 Ιουνίου, επομένως οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μετά της 20/06/2021 και οι πληρωμές ένας θεός ξέρει πότε…
  • Η κοροϊδία με τα ένσημα από τις μονομερή αναστολές σύμβασης του 2020 ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο πως θα φαινόντουσαν από την περασμένη Παρασκευή.
  • Η επέκταση της ΚΣΣΕ που αφορά τους ξενοδοχοϋπάλληλους όλης τη χώρας ενώ έχει πάρει έγκριση κατά πλειοψηφία από το Α.Σ.Ε. από 11/05/2021 ακόμα ο κ. Χατζηδάκης δεν την έχει υπογράψει.
  • Η άρνηση των Υπουργείων Εργασίας & Οικονομικών να στηρίξουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης οι οποίοι είναι χωρίς εισόδημα μήνες τώρα.
  • Η κατάθεση του Νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά όπου μέσο του Νομοσχεδίου αυτού καταργούνται μια σειρά εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.α.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του κλάδου Τουρισμού – Επισιτισμού στην ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συναδέλφισσες – οι,

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ 10/06/2020 ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ!

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.