«Πρώτα είδαμε τα ΜΑΤ και μετά τη διευθ΄ύντρια του υπουργού», αναφέρει η ΠΟΕΕΤ, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσει την προσπάθεια και τον αγώνα για τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό

Αιφνιαδιστική «επίσκεψη» πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Μαρτίου αντιπροσωπεία της Διοίκησης της ΠΟΕΕΤ στο υπουργείο Εργασίας με στόχο να συναντηθεί με τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν. Αντιθέτως τους συνδικαλιστές «υποδέχθηκε» αρχικά μια διμοιρία των… ΜΑΤ, ωστόσο κατάφεραν τελικά να έχουν συνάντηση με τη διεύθυντρια του γραφείου του υπουργού, η οποία μάλιστα φέρεται να δήλωσε άγνοια για τα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της για την επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας η ΠΟΕΕΤ αναφέρει τα εξής:

«Αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε εχθές αιφνιδιαστικά (σ.σ. 16 Μαρτίου) το Υπουργείο Εργασίας ώστε να συναντηθεί με τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη.

Αφού μας υποδέχθηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ που μας καλούσε να αποχωρήσουμε από το Υπουργείο, επιμείναμε και τελικά καταφέραμε και είδαμε την διευθύντρια του γραφείου του. Της θέσαμε τα αιτήματα μας, στα οποία δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως δεν παίρνουμε καμία απολύτως στήριξη και δεσμεύτηκε πως θα τα μεταφέρει τόσο στον κ. Χατζηδάκη, όσο και στον κ. Σκυλακάκη αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Γίνεται πλέον σαφές πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να στηρίξει τους εργαζόμενους του κλάδου μας και τους εγκαταλείπει στο έλεος του Θεού, στέλνοντας τους όμως πρώτα λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου και καυσίμων πάνω από τις δυνατότητες τους.

Η κατάργηση του προγράμματος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ από 31/03/2022 που λειτουργούσε ως αντίβαρο στις απολύσεις αλλά και στην εκ περιτροπής εργασία, τώρα φέρνει έκρηξη αυτών των δύο παραμέτρων.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σήμερα σε εμάς τους εργαζόμενους του Επισιτισμού –τουρισμού, μας δίνει περίπου 12€ τον μήνα για καύσιμα!», καταλήγει η ΠΟΕΕΤ.