Με σκοπό να διαπιστωθεί και από τις δύο πλευρές ο παλμός της προετοιμασίας για το άνοιγμα του τουρισμού , ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας ολοκλήρωσαν χθες την κοινή τους διήμερη περιοδεία στο νησί της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρόεδροι του ΞΕΕ και του ΕΟΔΥ διενήργησαν μπαράζ επαφών με φορείς του τουρισμού στην Κρήτη, ενώ συναντήθηκαν και με τις πολιτικές αρχές της  Μεγαλονήσου. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον  Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον  Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων του Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Βαρκαράκη, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Χανίων κ. Εμμανουήλ Γιαννούλη και τον Πρόεδρο των  Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλη Τσακαλάκη.

Κυρίαρχο μήνυμα που επικράτησε στις επαφές των κ.κ. Βασιλικού και Αρκουμανέα με τους εκπροσώπους της πολιτείας και του τουρισμού της Κρήτης, αποτέλεσε ότι :«Πρώτος κοινός στόχος όλων είναι η υγεία», ενώ διαπιστώθηκε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος όπως και πέρυσι είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα νέα αναβαθμισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα θωρακίζοντας την ασφάλεια όλων αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Αναφερόμενος στο απόσταγμα των διαδοχικών επαφών που είχε στην Κρήτη ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε :

«Η αξιοπιστία της χώρας και η σχέση εμπιστοσύνης με τους φίλους της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά αυτό το καλοκαίρι. Το προφίλ ασφάλειας της χώρας συνιστά απόλυτα κρίσιμη διάσταση του τουριστικού προϊόντος μας. Ενόψει του ανοίγματος της σεζόν, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ.  Παναγιώτη Αρκουμανέα, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τους κύριους εκπροσώπους του τουρισμού και της πολιτείας της Κρήτης.  Ο κλάδος μας όπως και πέρυσι είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα νέα αναβαθμισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα θωρακίζοντας την ασφάλεια όλων αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Κοινός στόχος, κοινή προσπάθεια όλων μας, είναι το κοινό καλό της ανοικτής και ασφαλούς φιλοξενίας. Αυτό το μήνυμα στέλνει από την Κρήτη ο Ελληνικός Τουρισμός: Όλοι ένα για το κοινό καλό!»

με Δήμαρχο Χανίων
με Περιφερειάρχη Κρήτης