Στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης συνολικά η Ελλάδα. Σε δεκαήμερη καραντίνα και μοριακό έλεγχο οι Βρετανοί που επιστρέφουν από διακοπές από τη χώρα μας.

Περίοπτη θέση στη λίστα με τους προορισμούς διακοπών που θα εξυπηρετεί από τις 17 Μαΐου ο μεγαλύτερος tour operator , η βρετανική «TUI», έχουν πέντε ελληνικά νησιά.

Η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κως, βρίσκονται στην «πράσινη» λίστας της κορυφαίας εταιρίας αναψυχής, ταξιδίων και τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συνολικά η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι οι επισκέπτες από τη Βρετανία επιστρέφοντας στη χώρα τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο μοριακά τεστ κορωνοϊού και δεκαήμερη καραντίνα και μόνο αν το αποτέλεσμα βγει αρνητικό τότε θα μπορούν να βγαίνουν νωρίτερα από τον περιορισμό.

Αντίθετα δεν θα γίνονται δρομολόγια μέχρι τις 6 Ιουνίου προς τους «κόκκινους» προορισμούς για τους οποίους υπάρχει σύσταση από το υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και απαιτείται υποχρεωτικός περιορισμός των τουριστών στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κατά την άφιξη στη χώρα.

Για τους «πράσινους» προορισμούς θα υπάρχει υποχρέωση υποβολής σε ένα τεστ πριν την αναχώρηση και ένα PCR τη δεύτερη ημέρα άμα τη επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.