Η Emirates στοχεύει να αυξήσει τη χωρητικότητά της έως και 50% το καλοκαίρι, με σκοπό να αυξήσει το ποσοστό αυτό έως και 70% μέχρι το χειμώνα – μια «κρίσιμη» περίοδος για τον αερομεταφορέα, σύμφωνα με τον επικεφαλής εμπορικού Adnan Kazim.

Παρά την απώλεια βασικών αγορών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νότιας Αφρικής, της Ινδίας, του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές, λόγω των περιορισμών ταξιδιού Covid-19, μέχρι σήμερα η Emirates έχει ανακτήσει 120 προορισμούς επιβατών – 130 συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών φορτίου.

Και παρόλο που η παγκόσμια κατάσταση παραμένει αβέβαιη, ο Kazim είπε στην Arabian Business ότι παρέμεινε σίγουρος ότι οι αριθμοί θα επιστρέψουν.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε σταδιακά την ικανότητα, η οποία είναι το κλειδί, να την επαναφέρουμε στο 70% pre-Covid, ελπίζουμε μέχρι το χειμώνα, αλλά αυτό θα έρθει σταδιακά.

«Το ορόσημο αυτής της αύξησης πρέπει να ξεκινά τον Ιούλιο και το καλοκαίρι.”

Ο Kazim παρέμεινε αισιόδοξος για την επιστροφή στην κερδοφορία, αλλά παραδέχτηκε ότι η αεροπορική εταιρεία επρόκειτο να αντιμετωπίσει μια άλλη «δύσκολη χρονιά» το 2021.

Ο πρόεδρος της Emirates, Sir Tim Clark, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι περίπου το 2023 οι αερομεταφορείς θα δουν την αποκατάσταση των επιπέδων του 2019.