Στον Τουρισμό αναφέρθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης ως εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την παροχή προνομίων και διευκολύνσεων του ελληνικού κράτους προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού που συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Ο κ. Θεοχάρης και η κυβέρνηση επαίρεται ότι ίσως είναι ο καλύτερος υπουργός τουρισμού που πέρασε από την Ελλάδα….για την ιστορία όμως η πρώην υπουργός Έλενα Κουντουρά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ανακηρύχτηκε ως η  καλύτερη Υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως 2019» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε μια σειρά διακρίσεων διεθνούς κύρους που δέχτηκε η χώρα μας στον Τουρισμό κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αυλωνίτης έκανε λόγο για την πολυετή απουσία της χώρας μας από τα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων για τον τουρισμό που αποκατέστησαν θεσμικά για την Ελλάδα μεταξύ κορυφαίων διεθνών θεσμών και οργανισμών οι ενέργειες της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα οφέλη που ανέφερε υπήρξε και η διετής προεδρία στην Περιφερειακή Επιτροπή της Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που υφίσταται έως σήμερα, υπογραμμίζοντας τη διοργάνωση από τη χώρα μας της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού τον προσεχή Ιούνη. 

Στη βάση αυτή εξήγησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πως έρχεται προς κύρωση το νομοσχέδιο για τα προνόμια και την ασυλία των εμπλεκομένων στην υλοποίηση των σκοπών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. «Προφανώς έχουμε αντιληφθεί ως Πολιτεία την εκκρεμότητα αυτή και ίσως να έχει ζητηθεί η κύρωση αυτή και από τον ΠΟΤ», ενώ χαρακτήρισε το θέμα ως μια διοικητικής φύσεως εφαρμογή που ανεβάζει τον πήχη αξιοπιστίας της χώρας μας και δημιουργεί ένα ασφαλέστερο πλαίσιο υλοποίησης γεγονότων που προκαλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, ο κ. Αυλωνίτης εξήγησε τη σπουδαιότητα των κινήσεων που μπορεί να αναλάβει σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση, έχοντας λάβει υπόψη της, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και των κομμάτων της Βουλής για την εθνική τουριστική πολιτική, ειδικά όταν διοργανώνονται από την πατρίδα μας γεγονότα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΠΟΤ κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι, υπουργών Τουρισμού, αλλά και διακεκριμένων εκπροσώπων της παγκόσμιας 

τουριστικής βιομηχανίας. Ωστόσο, σημείωσε την αντίθεσή του σε κάθε είδος κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, υπογραμμίζοντας τις μαύρες τρύπες ταμείων που δεν ελέγχονταν κατά το παρελθόν εξαιτίας του ότι εξυπηρετούσαν ανάλογους με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σκοπούς.

Εν συνεχεία, ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε το Υπουργείο Τουρισμού λέγοντας πως «Δεν έχετε επαρκώς και εγκαίρως  δημοσιεύσει και επικαιροποιήσει τα υγειονομικά  πρωτόκολλα, τα οποία θα έρχονταν να διορθώσουν αστοχίες που κοστίζουν πάρα πολύ στον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα στα πρωτόκολλα τα οποία ήδη έχουν εκδοθεί».

Κλείνοντας την ομιλία του θεώρησε ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη του τουρισμού τους εμβολιασμούς, ανέδειξε τη σημασία ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και της στήριξης των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τη θέση της ανάμεσα στις πρώτες παγκόσμιες ταξιδιωτικές επιλογές και

ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να επιστρέψει στις υψηλές επιδόσεις των προηγούμενων ετών» είπε συγκεκριμένα.

Επισυνάπτεται το βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=0NXWfGhRkpQ