Πρώτη σε κρατήσεις ανάμεσα  σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι η Ελλάδα στο Hopper, το site που ψάχνει τις φθηνότερες τιμές για λογαριασμό των ταξιδιωτών.

Oι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα από τους χρήστες του αμερικανικού ιστότοπου Hopper ξεπερνούν αυτές προς οποιονδήποτε άλλο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη. Συνολικά, ο όγκος των κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, λέει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του ιστότοπου, σε ρεπορτάζ του Forbes.

Παρότι πολλοί Αμερικανοί κάνουν ήδη κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς τους συνήθεις δημοφιλείς προορισμούς -όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Ρώμη- εν αναμονή του ανοίγματος των χωρών του ευρωπαϊκού μπλοκ, είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση της Ελλάδας να πρωτοστατήσει στην υποδοχή των τουριστών έχει αποδώσει.

Συνολικά οι κρατήσεις στο Hopper προς την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, με τους τουρίστες να αναζητούν μέρη που μπορούν να τα επισκεφθούν με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Όπως αναφέρεται, οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με το 2019.

Δίνοντας το «πράσινο φως» στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν στη χώρα, πριν ανοίξει η πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης, η Ελλάδα τράβηξε την προσοχή των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, τονίζεται στο δημοσίευμα. Είναι ενδεικτικό ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσες πολλές απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, καθώς έχουν προστεθεί δρομολόγια προς την Αθήνα από ΑτλάνταΣικάγοΝέα ΥόρκηΦιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν είναι μόνο φθηνότερη αλλά και πιο εύκολα προσβάσιμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι όταν με το καλό φτάσουν οι τουρίστες στην Αθήνα, μπορούν εύκολα να επισκεφθούν κάποια από τα εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδας, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κέρκυρα.

Ακόμη πιο φτηνά είναι τα αεροπορικά εισιτήρια από τις ΗΠΑ προς τη Λισαβόνα: 48% φτηνότερα σε σύγκριση με το προ πανδημίας 2019. Μια καλή προσφορά για πτήση μετ’ επιστροφής για τη Λισαβόνα κοστίζει 516 δολάρια το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ιστότοπο Hopper. Έναντι περίπου 850 δολαρίων που στοιχίζουν τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το Παρίσι και πάνω από 900 δολάρια για το Λονδίνο ή τη Ρώμη.