Η Qantas έχει επισημάνει μελλοντικά σχέδια που περιλαμβάνουν την επιστροφή έξι Airbus A380 σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2023, καθώς η ζήτηση για εξερχόμενα και εισερχόμενα αυξάνεται στα επίπεδα πριν από τον Covid.

Ενώ η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει εθελοντική απόλυση στο πλήρωμα καμπίνας των διεθνών αεροσκαφών Airbus A380 και Airbus A330, αρκετοί πιλότοι του αεροσκάφους ναυαρχίδας θα είναι έτοιμοι για μια γρήγορη επανεκκίνηση των έξι A380, σύμφωνα με τον CEO της Qantas Group, Alan Joyce.

Αυτά τα έξι τζετ αναμένεται να είναι τα Α380 που έχουν αναβαθμιστεί με νέα business class και premium οικονομικά καθίσματα, ανανεωμένες σουίτες πρώτης κατηγορίας και δύο νέα σαλόνια πτήσης στο πάνω κατάστρωμα.

Μέχρι το A380 να τεθεί ξανά σε λειτουργία, το σχέδιο Qantas είναι να χρησιμοποιήσει το Boeing 787-9 Dreamliner για να αναλάβει πρώην δρομολόγια A380, όπως η διαδρομή καγκουρό από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο μέσω Σιγκαπούρης, το Σίδνεϊ στο Λος Άντζελες και το Σίδνεϊ στο Ντάλας / Φορτ Γουόρθ.

Εν τω μεταξύ, το Boeing 787 θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ναυαρχίδα της Qantas και θα προσφέρει οικονομική βοήθεια μέσω της σχετικά μεγάλης καμπίνας premium με 42 θέσεις στην επιχειρηματική κατηγορία και 28 στην premium οικονομία, από συνολικά 236 θέσεις.