Με μεγάλη ικανοποίηση επέστρεψε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Νικόλας Κελαϊδίτης, από την διήμερη επίσκεψη στην Ρουμανία που διοργανώθηκε στις 18  και 19 Μαρτίου. Ο κος Κελαϊδίτης εκπροσώπησε τα ελληνικά  τουριστικά γραφεία στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο Βουκουρέστι, με σκοπό να συναντήσει οργανισμούς και φορείς του τουριστικού κλάδου, τονίζοντας με έμφαση ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες από τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο, αυτό το καλοκαίρι.

Ο κος Κελαίδίτης, μετά την συνέντευξη που έδωσε στο ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο της Prima TV, απευθυνόμενος στους Ρουμάνους ταξιδιώτες κυρίως, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρους του αντίστοιχου Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Ρουμανίας, ΑΝΑΤ, κ.κ. Dumitru LucaDan Goicea και Alin Burcea.

Η ΑΝΑΤ και ο ΗΑΤΤΑ, έχουν μακρόχρονη στενή συνεργασία και μέσω της ECTAA, του πανευρωπαϊκού οργάνου εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων, στην οποία οι δύο Σύνδεσμοι είναι ενεργά μέλη. Όπως επιβεβαιώθηκε από την συνάντηση αυτή, η Ελλάδα παραμένει ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για τους Ρουμάνους ταξιδιώτες, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να ταξιδέψουν. Ιδιαίτερα μετά την ανάληψη ευθύνης για την υιοθέτηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής από πλευράς του Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, ο δρόμος για την επανεκκίνηση της ταξιδιωτικής ροής από την γείτονα χώρα φαίνεται να είναι ανοιχτός.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Ν. Κελαϊδίτης: «Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση με την Πρέσβη μας στο Βουκουρέστι, κυρία Σοφία Γραμματά, και με τον κο Γιώργο Σταφυλάκη, Διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει για την αντιπροσωπεία μας μια πολύ θερμή υπόδοχή. Όλες οι πλευρές αγωνιούν για την επανεκκίνηση του τουρισμού, το καλοκαίρι του 2021, και έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να λάβουμε μέτρα για την ορθή τήρηση των κανονισμών που ορίζονται εκ των πραγμάτων, και να τα εφαρμόσουμε. Οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας και Ρουμανίας είναι δεδομένα άριστες, τώρα επιτάσσει η ανάγκη να εργαστούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, τόσο στην Ρουμανία όσο και στην χώρα μας, μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσει σταθερά, προσεκτικά και με επαγγελματισμό στην επόμενη -μετά-Covid19 εποχή».

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, εκτός από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, και τον Πρόεδρο του ΗΑΤΤΑ κ. Κελαϊδίτη, συμμετείχε και ο κ. Γρηγόρης Τάσιος (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων).