Στο πλαίσιο της ενημέρωσης  των πολιτικών αρχηγών και τομεαρχών σε θέματα πού άπτονται  των  μικρών  νησιών της πατρίδας μας , πραγματοποιήθηκε σήμερα  (5 Μαρτίου 2021) Τήλε-ενημέρωση σχετικά με τα μικρά νησιά της πατρίδας μας, τον ρόλο και τις δυνατότητες τους στην Εξωτερική Πολιτική. Να σημειώσουμε ότι η πατρίδα μας έχει ως εξωτερικά της σύνορα μικρά νησιά προς την Ασία, την Αφρική και τρίτες ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας στη χώρα μας το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας που γειτνιάζει με τρίτες χώρες.

Η μιας ώρας περίπου συζήτηση μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Λευτέρη Κεχαγιόγλου,  ανέδειξε και τι δυνατότητες έχουν τα νησιά μας αλλά και την ανάγκη της χάραξης ξεχωριστής πολιτικής για τα μικρά νησιά στο τομέα αυτό.

Να σημειώσουμε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής των Ελλήνων ενώ ήδη έχει γίνει ανάλογη θεματική ενημέρωση σε σημερινούς Υπουργούς της Κυβέρνησης  και στον Γενικό  Γραμματέα της ΚΕ  του ΚΚΕ κο Δ. Κουτσούμπα.