Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Μαρτίου 2021, ο Μπόρις Μουζενίδης της Mouzenidis Travel άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Μόσχας εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού. Ο εκλιπών είχε ταξιδέψει πριν από 10 μέρες στη Ρωσία για την συμμετοχή της εταιρείας σε έκθεση τουρισμού στη Ρωσία και δεν επέστρεψε με τους υπόλοιπους πράκτορες στην Αθήνα. Ιδρυτής του ομίλου Mouzenidis Travel ο Μπόρις Μουζενίδης έχει παίξει καταλυτική ρόλο στην ανάπτυξη τουριστικών ροών από τη Ρωσία και τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Τα συλλυπητήρια για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη εξέφρασαν σύσσωμοι οι φορείς του τουριστικού κλάδου. «Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Η οικογένεια του ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα ειλικρινή και βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπόρις Μουζενίδη, στην οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.  Aυτοδημιούργητος, ξεδίπλωσε την επιχειρηματική δράση του σε σειρά δραστηριοτήτων στον χώρο του τουρισμού, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο σε πολλές χώρες με κέντρο αναφοράς την Ελλάδα. Η πορεία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια των τουριστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.  Ο Μπόρις Μουζενίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας για την πολυσήμαντη προσφορά του», ανέφερε σε δήλωσή του ο ΣΕΤΕ.

«Ο αναπάντεχος χαμός του Μπόρις Μουζενίδη είναι απώλεια για την χώρα μας και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό! Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και συνεργάτες του», σημείωσε ο ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπόρις Μουζενίδη. Ενός ανθρώπου που το όνομά του συνδέθηκε με τον ελληνικό Τουρισμό, που εργάστηκε σκληρά και μεθοδικά γι αυτόν αναπτύσσοντας μέσω των επιχειρήσεών του, πλούσια τουριστική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Ο απρόσμενος θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια και πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό», ήταν τέλος το μήνυμα της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κατερίνας Νοτοπούλου.