Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου την αναθεωρημένη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός» μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στο τεράστιο πλήγμα που θα δεχθεί ο Τουρισμός στην Χαλκιδική. «Σε μια περιοχή δυναμικής τουριστικής ανάπτυξης, με μοναδικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, μια περιοχή με μοναδικές φυσικές ομορφιές που προσελκύει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο και θα μπορούσε ακόμη περισσότερους με υποδομές και εναλλακτικό τουρισμό, εσείς νομοθετείτε τη συστηματική απαξίωση της» τόνισε.

«Εσείς θα πηγαίνατε διακοπές κάπου όπου γνωρίζετε ότι γίνεται χρήση κυανίου, ότι μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας; Θα κολυμπούσατε σε νερά όπου ξέρετε ότι χύνονται βαρέα απόβλητα; Θα τρώγατε θαλασσινά από μια τέτοια θάλασσα; Αυτό είναι το brand name που οραματίζεστε για την Χαλκιδική»; υπογράμμισε.

Η σύμβαση «θέτει σοβαρά ζητήματα παράβασης καθήκοντος των υπουργών, εκθέτει τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς παραβιάζει πληθώρα διατάξεων Ευρωπαϊκού και Εθνικού δικαίου» πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου.

«Εδραιώνει την απόλυτη αδιαφάνεια του περιβαλλοντικού ελέγχου με ένα ιδιότυπο καθεστώς ανεξάρτητου ελεγκτή Περιβάλλοντος, ο οποίος θα αμείβεται από την εταιρεία». Η κυβέρνηση σήμερα ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και μάλιστα με «σοκαριστικό τρόπο που ξεπερνά και τους αποικιοκράτες», τόνισε στην ομιλία της.

«Δεν είμαστε δογματικά αντίθετοι σε μια μεταλλευτική δραστηριότητα, όταν αυτή γίνεται με πολύ αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις και όχι εις βάρος του τόπου» δήλωσε, συμπληρώνοντας όμως ότι εδώ πρόκειται για μια σύμβαση που παραχωρεί τα πάντα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε ακόμη στην πανδημία και τις συνέπειές της καθώς όπως σήμερα, η κυβέρνηση δεν ήρθε σήμερα να νομοθετήσει για άνοιγμα ΜΕΘ, ή προσλήψεις γιατρών, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ διασωληνώσεων, αλλά ήρθε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την διαχείριση της πανδημίας, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία της χώρας.