Την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις πάρκινγκ στα αεροδρόμια περιγράφει το Σωματείο του κλάδου, σημειώνοντας πως έχουν απευθυνθεί σε πολλούς κυβερνητικούς φορείς χωρίς να έχουν καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής, ένα σχεδόν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Όπως τονίζουν, ακόμα και το διάστημα που οι πτήσεις είχαν παύσει, τα πάρκινγκ δεν έκλεισαν και δεν εντάχθηκαν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Επιχειρήσεων Πάρκινγκ Περιοχής Αεροδρομίου έχει ως εξής:

«Εμάς δεν μας έκλεισαν… αλλά…

  • 12 μήνες σε καθεστώς πανδημίας…
  • 12 μήνες χωρίς πτήσεις πελάτες έσοδα…
  • 12 μήνες με παροπλισμένα λεωφορεία, αυτοκίνητα, αλλά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 πληρωμένα.
  • 12 μήνες με τις εταιρείες μας σε καθεστώς ομηρίας και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, αλλά οι απαιτήσεις, απαιτήσεις…
  • 12 μήνες με τα ενοίκια, τις ΔΕΚΟ και όλα τα έξοδα να πληρώνονται κανονικά και χωρίς καμία Κυβερνητική Ενίσχυση.
  • 12 μήνες και η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλονίκης σε παράκρουση να μοιράζει πρόστιμα ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ στις Επιχειρήσεις πλησίον του Αεροδρομίου με μόνο στόχο την εξόντωσή μας…
  • 12 μήνες και δεν μας έχει δοθεί καμία προοπτική και κανένας προγραμματισμός βιωσιμότητας…

Έχουμε ενημερώσει τους πάντες για τα τεράστια προβλήματα που απειλούν σοβαρά την βιωσιμότητα των εταιρειών μας και των εργαζομένων μας. Υπουργείο Οικονομικών , Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, Γραφείο Πρωθυπουργού κλπ και δεν έχουμε καμία απάντηση ακόμη από κανέναν.

Κυρίες-οι. Ο χρόνος εδώ και καιρό πλέον δουλεύει εναντίον μας. Κάθε μέρα απειλούμαστε περισσότερο με τα έξοδα και τα χρέη και τα πρόστιμα να έχουν πνίξει την όποια ελπίδα είχαμε.

Ευχόμαστε σύντομα να ακουστούμε και κάποιο από τα αρμόδια Υπουργεία να μας δεχτεί να συζητήσουμε ΑΜΕΣΑ για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Δεν επιθυμούμε σε αυτή την περίοδο μορφές κινητοποίησης που θα δημιουργούσαν περισσότερα θέματα στην εύρυθμη λειτουργία της περιοχής των αεροδρομίων.

Σε αναμονή της ανταπόκρισης των Υπουργών για την επίλυσης των προβλημάτων μας…», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.