Η Jet2holidays ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ραγδαία αύξηση των κρατήσεων, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρουσίασε «οδικό χάρτη» εξόδου της Βρετανίας από το λοκντάουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο βρετανικός tour operator οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του ’21 παρουσίασαν αύξηση 1000% αμέσως τις ανακοινώσεις της Downing Street. Ανάμεσα στους προορισμούς που «πρωταγωνιστούν» είναι και η Ελλάδα. Οι περισσότερες κρατήσεις είναι για Ιούλιο και Αύγουστο.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πάντως, πως τα διεθνή ταξίδια θα επιτραπούν το νωρίτερο στις 17 Μαΐου και αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων. «Ήταν τα ευχάριστα νέα που περιμέναμε εδώ και καιρό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει τα διεθνή ταξίδια τους επόμενους μήνες και περιμένουμε περισσότερες εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο CEO της Jet2.com και της  Jet2holidays Steve Heapy.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Jet2holidays δείχνουν αν μη τι άλλο πως υπάρχει μεγάλη επιθυμία, για να μην πούμε λαχτάρα, για ταξίδια και διακοπές μετά τα απανωτά λοκντάουν που έχουν επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζητούμενο τώρα είναι να παρθούν και οι κατάλληλες αποφάσεις κυρίως εντός της ΕΕ για την ταξιδιωτική κίνηση. Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ και κύριο θέμα την αύξηση της παραγωγής εμβολίων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει ξανά το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού.