Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στο ΥΝΑΝΠ, με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων της Περιφέρειας Αττικής κυρία Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη Βασιλική, με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Βρεττός Γεώργιος και τον Τμηματάρχη της ίδιας Υπηρεσίας Δροσινό Νίκο και με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού, Ελευθέριο Σαριδάκη.

Ο κ. Κατσαφάδος στη συνάντησή του με την αντιπεριφερειάρχη, συζήτησε θέματα που αφορούν τα νησιά της περιφέρειας Αττικής, ενώ την ενημέρωσε για το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο.

Για πρώτη φορά, η στρατηγική αυτή αναφέρεται στο σύνολο των διαθέσιμων πόρων που μπορούν να αξιοποιηθούν και περιλαμβάνει συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο δημιουργούνται τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση κρίσιμων δημοσίων έργων, τη στήριξη του νησιώτη επιχειρηματία και την προώθηση καινοτομίας στις επιχειρήσεις της γαλάζιας οικονομίας.

Στη συνάντησή του με τα στελέχη της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, αφού τα συνεχάρη για την προσφορά τους τόσο στο Σώμα όσο και στον Πολιτισμό, συζήτησε μαζί τους ζητήματα Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που τους αφορούν. Τέλος με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού, Ελευθέριο Σαριδάκη, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που οι επιπτώσεις της πανδημίας, έχουν επηρεάσει και τους ανθρώπους της ναυτιλίας μας. Ο κ. Κατσαφάδος τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες στήριξης των ναυτεργατών και τον ευχαρίστησε για την προσφορά τους στη ναυτιλία