Ακόμα μια φορά αντιληφθήκαμε πως ο ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας, άλλα εξαγγέλλουν και άλλα κάνουν στην πράξη.
Δεν πάει πολύς καιρός που ο λαλίστατος διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτης ανακοίνωνε από βήματος τηλεοπτικών σταθμών την δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν του μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο για να έρθει λίγες μέρες μετά και να διαψεύσει τον εαυτό του.
Πιο συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ με δελτίο τύπου ξεκαθαρίζει πως όσοι πήραν παράταση στο πρώτο lockdown δεν δικαιούνται δεύτερη.
Δηλαδή ένας εργαζόμενος που πήρε παράταση τον Μάρτιο του 20΄του επιδόματος ανεργίας, μετά δούλεψε το καλοκαίρι, απολύθηκε τον Αύγουστο και μπήκε στο ταμείο ανεργίας του μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο δεν δικαιούται περαιτέρω παράταση, επομένως θα μείνει χωρίς εισόδημα από τον Νοέμβριο, έως να ξαναπάει για δουλειά.
Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει: “Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου 8μήνου του 2020 “
Επίσης όσοι συνάδελφοι ήταν φέτος σε καθεστώς αναστολής σύμβασης ακόμα δεν εμφανίζονται τα ένσημα τους στο σύστημα με αποτέλεσμα να χάνουν επιδόματα από τον ΕΦΚΑ όπως π.χ. οι συναδέλφισσες έγκυες δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα λοχείας.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!

image