Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Ε.Σ.Η.Ε. (GR.EC.A.) και η Eurobank ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, με στρατηγικό στόχο την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

Έχοντας ως κοινή επιδίωξη την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και την υποστήριξη των αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου μετά την πανδημία, οι δύο πλευρές θέτουν τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο επικεντρώνουν τις ενέργειές τους στην εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες λύσεις e-payments και στη βέλτιστη αξιοποίησή τους, μέσα από το πρόγραμμα GR.EC.A Friday’s Workshops. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του GR.EC.A. που ξεκίνησε πριν από πέντε (5) χρόνια και έχει βρει ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση στο ελληνικό επιχειρηματικό κοινό και η οποία θα χορηγείται από την Eurobank.

Βασικός στόχος των GR.EC.A Friday’s Workshops είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών σε επίκαιρα θέματα για το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και γενικότερα για το ελληνικό επιχειρείν με έμφαση στο web και mobile development, τα analytics, τα logistics και τις μεταφορές, τις ηλεκτρονικές πληρωμές, το ψηφιακό marketing κ.ά.

Στους συμμετέχοντες θα παρουσιάζονται επίσης λύσεις και εργαλειοθήκες με σκοπό την δημιουργία ενός Κέντρου Γνώσης (Knowledge Hub) σχετικά με τις υπηρεσίες που είναι σήμερα διαθέσιμες στο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις βέλτιστες πρακτικές καθώς σε κάθε  workshop, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα παρουσιάζει το δικό του «success story» και πως οδηγήθηκε σε αυτό.

H Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Πρόεδρος του GR.EC.A., δήλωσε ότι «Η συνεργασία μας με την Eurobank στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει σημαντικά το έργο του Συνδέσμου στην εκπαίδευση των επαγγελματιών και την ενημέρωση των καταναλωτών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο e-Commerce. Παράλληλα, η εκτεταμένη υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών από τους καταναλωτές θα βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη και θα περιορίσει τις αθέμιτες πρακτικές στο εμπόριο.».

Ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε: «Η Eurobank στηρίζει τη βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής της. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκει, σταθερά, την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με θεσμικούς εκπροσώπους των επιχειρηματικών κλάδων. Με τη συνεργασία με το GR.EC.A, η Eurobank επιδιώκει να συμβάλλει θετικά στους στόχους του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και να υποστηρίξει τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ένα σχετικά νέο πεδίο αλλά με ανοδική προοπτική, που θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιώσιμη ανάπτυξη του εγχώριου επιχειρείν στην μετά – πανδημική εποχή.».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Eurobank ανακοίνωσε πρόσφατα το Πρόγραμμα Business Banking e-Commerce solutions, ένα ολοκληρωμένο μενού λύσεων, τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων, για τις εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται, ή σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν, στο ηλεκτρονικό εμπόριο._

————————–ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ——————————

Σχετικά με τον GR.EC.A

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), εκπροσωπεί το σύνολο της αγοράς του Ηλεκτρονικού Εμπορίου & των υπηρεσιών αυτής, όπου αποτελείται από περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Έχει διαμορφώσει το κώδικα δεοντολογίας. Σήμερα, αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη και αποτελεί επίσημο συνομιλητή της πολιτείας και έχει σχέσεις διαλόγου και με όλα τα θεσμικά όργανα και του φορείς που εφάπτονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο της Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας Παράλληλα διατηρεί Ευρωπαϊκή παρουσία μέσω του Πανευρωπαϊκού Φορέα για το ηλεκτρονικό εμπόριο e-Commerce Europe, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του. Στις δράσεις του συνδέσμου συγκαταλέγονται το σήμα αξιοπιστίας των Ελληνικών e-shops GR.EC.A Trustmark & ο Θεσμός της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου.