Υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων με ραντεβού από τις 18 Δεκεμβρίου τάχθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξήγησε πως η μέθοδος του click away μπορεί να λειτουργήσει μόνο για όσες επιχειρήσεις διαθέτουν eshop, οι οποίες ανέρχονται σε 15.000.

Σεβόμενος απόλυτα την επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως οι καταστηματάρχες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εφαρμόζουν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με το δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις κάνουν το 30% – 40% του ετήσιου τζίρου τους την περίοδο των εορτών, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε πως με κλειστή την αγορά θα μιλάμε σύντομα για μια εικόνα καταστροφής.

Ζήτησε, παράλληλα, την αύξηση του ποσοστού που δεν θα επιστρέφεται -στο 70% από 50%- στους επόμενους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (5,6), καθώς και επιδότηση του 50% του χορηγούμενου ποσού και στους κύκλους 1,2,3.