Lockdown: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πάτησε» το κουμπί και η Ελλάδα μπαίνει για δεύτερη φορά σε lockdown – Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Σε «εποχές Μαρτίου» μπαίνουμε από το Σάββατο (07/11), καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα καθολικό lockdown.

O πρωθυπουργός ανακοίνωσε την «αναστολή δραστηριοτήτων» μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας παράλληλα μέτρα για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Το σημαντικότερο είναι τα οικονομικά μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων.

Αναλυτικά:

  • Οσοι μπαίνουν σε αναστολή για Νοέμβριο, θα πάρουν 800€ αντί για 534€ πέραν του δώρου
  • Ολα τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται ως το τέλος της χρονιάς
  • 400€ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Ανοιχτά τα δημοτικά, τηλεκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια

Κατά την σημερινή ενημέρωση προς τους πολίτες, σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου τα σχολεία και συγκεκριμένα, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα ειδικά σχολεία, σε αντίθεση με τα Λύκεια και τα Γυμνάσια που θα λειτουργήσουν με καθεστώς τηλεκπαίδευση.

Οι ανακοινώσεις του Μητσοτάκη:

https://i2thumbs.glomex.com/dC1icG1lNTVkMGd6N2QvMjAyMC8xMS8wNS8xMC8yN18yN181ZmEzZDM4ZjNmZGNhLmpwZWc=/profile:player-960×540

Τα sms στο 13033

Η αποστολή των SMS στο 13033 γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Ποια καταστήματα θα είναι κλειστά

Θα ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου, με εξαίρεση τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων (super-market, mini-market και pet shop), τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής.

Το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα ξενοδοχεία, θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά.

Όλα τα άλλα καταστήματα με διαφορετικούς ΚΑΔ από τα παραπάνω, θα είναι κλειστά.