Μπορεί το τουριστικό τοπίο και για το 2021 να παραμένει θολό και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για το 2020 να είναι απογοητευτικά αφού προσδιορίζουν τη μείωση του τουρισμού στο 77% πανελλαικά με αντίστοιχη πτώση του τζίρου, αλλά η προσπάθεια για την τουριστική προβολή του Βορείου Αιγαίου συνεχίζεται και μάλιστα θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 200.00 ευρώ.

Όπως είπε στην “Αλήθεια” ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Νίκος Νύκτας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας θα εισηγηθεί δράσεις προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, στις οποίες περιλαμβάνονται προτάσεις που έχουν κατατεθεί από φορείς των νησιών, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

“Αυτή τη στιγμή επανασχεδιάζεται ο τουριστικός χάρτης και το Βόρειο Αιγαίο θα έχει τη θέση που πρέπει”, ανέφερε ο κος Νύκτας.

Στα νέα δεδομένα της προτεινόμενης τουριστικής προβολής εντάσσεται η δημιουργία του Παρατηρητήριου Τουρισμού, η έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό, ενώ έχει περιοριστεί σημαντικό το κονδύλι για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.