Είναι σε όλους πλέον ορατό πως η κρίση της πανδημίας έχει χτυπήσει τον κλάδο μας όσο κανέναν άλλον!
Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ έδωσε λύσεις για τους συναδέλφους μας!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ
Η πρώτη εξαγγελία της κυβέρνησης τον Μάρτιο ήταν πως παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Μάρτιο!
Έχουμε φτάσει Νοέμβριο κι ακόμα χιλιάδες συνάδελφοι μας έχουν την δυνατότητα να κάνουν μονομερείς αιτήσεις αναστολής σύμβασης!
Παρατάθηκαν επιδόματα μέχρι και γι αυτούς που δεν είχαν πάρει καθόλου το 2019!
Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να δώσουμε λύση γι αυτούς που δεν είχαν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης (επισιτισμός)και που δεν βρήκαν δουλειά φέτος και δεν κατέφεραν να πάρουν ούτε το έκτακτο επίδομα ανεργίας του καλοκαιριού!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!
Σε όλη αυτή την πορεία τα πρωτοβάθμια σωματεία μας σήκωσαν το βάρος!
Με κινητοποιήσεις, Με παρεμβάσεις,
Δίπλα στους συναδέλφους μας κυριολεκτικά όλο το 24ωρο και η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους των διοικήσεων των σωματείων με σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως παρατάξεων!
Σ αυτή την προσπάθεια απέναντι μας εκτός από το Κράτος που πολλές φορές καθυστερεί για γραφειοκρατικούς λόγους αλλά και για ιδεοληπτικούς λόγους την επιδότηση των εργαζομένων!
Απέναντι μας και η εργοδοσία είτε στα ξενοδοχεία είτε στην εστίαση που με πρόσχημα τον κορονοιό έβγαλαν όλα τα αντεργατικά τους συναισθήματα!
Από τον κ. Πετρετζίκη (διάσημο τηλεμάγειρα και επιχειρηματία) που σε τηλεοπτική εκπομπή ζήτησε από τον υπουργό κ. Γεωργιάδη την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μέχρι τους ξενοδόχους, που τώρα στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την νέα Κ.Σ.Σ.Ε. αξιώνουν μείωση μισθών που αγγίζει το 20% !
Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που χαίρονται γι αυτή την εξέλιξη και μάλιστα από τώρα προεξοφλούν την υποχώρηση της Ομοσπονδίας μας σε όλα αυτά!
Είναι αυτοί που ευτυχώς αποτελούν την μειοψηφία στον κλάδο μας που ήρθαν άρον – άρον στην Ομοσπονδία την ημέρα που ανακοίνωνε το lockdown o Πρωθυπουργός και
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σόλωνος 87-89, 10679, Τηλ.: (210) 3637767 – 3637756, Fax: (210) 3637456, E-mail: info@poeet.gr
FEDERATION PANHELLENIQUE DES TRAVAILLEURS DE L’ALIMENTATION ET DU TOURISME
PAN-HELLENIC FEDERATION ΟF WORKERS IN FOOD AND TOURISM SECTOR
87 – 89 SOLONOS STR., ATHENS
μέσω του επικεφαλής τους στον κλάδο, ζήτησαν να αναστείλουμε την απεργία του κλάδου στις 10/11/2020, για να πάρουν απόφαση λίγες μέρες μετά μέσω του εργατικού κέντρου Αθήνας απόφαση για απεργία στις 26/11/2020!
Άραγε τι άλλαξε; Δεν θα έχουμε lockdown στις 26/11; ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΓΩΝΕΣ AL A CART ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ;
ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!
Στέλνουμε ένα μήνυμα ισχυρό προς κάθε κατεύθυνση πως η Ομοσπονδία μας ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!