Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), καθώς τα δύο μέρη συνεργάζονται για την επανεκκίνηση του παγκόσμιου τουρισμού.

Επισημαίνοντας τη μοναδική θέση του UNWTO ως γέφυρα μεταξύ του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και του ιδιωτικού τομέα, η νέα συμφωνία θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια και στην τοποθέτηση της βιωσιμότητας στο κέντρο της ανάκαμψης και της μελλοντικής ανάπτυξης .

Από την αρχή της τρέχουσας κρίσης, ο UNWTO ηγείται του τρόπου αντιμετώπισης του βασικού παράγοντα που απαιτείται για την επιτυχή επανεκκίνηση του τουρισμού. Αυτή η συμφωνία με την παγκόσμια εμπορική ένωση για τον τομέα των αεροπορικών εταιρειών βασίζεται σε αυτό και εμβαθύνει την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών για να συνεχίσει να αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών.

Εκτός από την εστίαση στην οικοδόμηση και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στα διεθνή ταξίδια, η νέα συμφωνία θα δει επίσης το UNWTO και την IATA να συνεργάζονται στενά για την προώθηση της καινοτομίας και την προώθηση μεγαλύτερης συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα . Καθώς ο τουρισμός ξαναρχίζει, αυτό το μνημόνιο θα συμβάλει στη διασφάλιση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης.