Ο Δήμος Μυκόνου σε  συνεργασία με την οργάνωση «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετέχει στην πλατφόρμα «EXTRAMILERS» με επίκεντρο την ενημέρωση και την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού στο νησί της Μυκόνου. 

Η πλατφόρμα έχει σκοπό τη δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα εξασφαλίζει σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ΑμεΑ στο νησί.  

Ένας από τους βασικούς στόχους του Δήμου είναι η δημιουργία υποδομών σε όλο το νησί, έτσι ώστε η Μύκονος, εκτός από ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, να στεφθεί πρωτοπόρος και στον τομέα που αφορά την εξυπηρέτηση επισκεπτών με αναπηρία βοηθώντας τους να οργανώσουν με ασφάλεια τις διακοπές τους και να ανακαλύψουν τις μοναδικές ομορφιές του νησιού. 

Ειδικότερα, η πλατφόρμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.extramilers.eu/ όπου υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ και ενημέρωσης για τους προσβάσιμους προορισμούς που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την εν λόγω πλατφόρμα έχει οριστεί το μέλος του ΔΣ του ΠΑΚΟ ΑΞΙΩΤΗΣ, Γεώργιος Καφεντζής.

Σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού της πλατφόρμας καλούνται όλοι οι φορείς, σωματεία, καθώς και επιχειρηματίες του νησιού να αποστείλουν τα κάτωθι στοιχεία και δικαιολογητικά, εφόσον πληρούν τις  προδιαγραφές για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο Email: kafentzisgeorgios@gmail.com.

  • Φωτογραφία λογοτύπου.
  • Πληροφορίες προσβασιμότητας (Τουαλέτα ΑμεΑ, Ράμπα, Επίπεδη πρόσβαση στον χώρο κτλ).
  • Στίγμα τοποθεσίας μέσω Google Maps.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένταξη κάθε ενδιαφερομένου στην πλατφόρμα «EXTRAMILERS» είναι δωρεάν.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε σχετικά: 

«Η δημιουργία μιας κοινωνίας ανοικτής και προσβάσιμης σε όλους, ακόμα περισσότερο στα ΑμεΑ, αποτελεί βασικό στόχο της δημοτικής μας αρχής. 

Με τη συμμετοχή μας στην πλατφόρμα «EXTRAMILERS» εξασφαλίζουμε σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό.

Επιπλέον, δημιουργούμε υποδομές φιλικές και προσβάσιμες για τα ΑμεΑ, ώστε να μπορούν όλοι να χαρούν χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς τις ομορφιές της Μυκόνου με ευκολία και ασφάλεια. 

Καλούμε τους επιχειρηματίες και τους φορείς να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, καθότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποτυπώνεται κατά κύριο λόγο στην ποιότητα ζωής των πολιτών της και των επισκεπτών της».