Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ξεκίνησε μια εκστρατεία κοινωνικών μέσων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα κοινωνικά οφέλη του ταξιδιού.

Η εκστρατεία “Ταξιδέψτε στον κόσμο-Κάντε τη διαφορά”, ζητά από τους ταξιδιώτες να μοιραστούν ιστορίες σχετικά με τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που έχει η βιομηχανία στους ανθρώπους, τα μέρη και τις κοινότητες που εξαρτώνται από τον τουρισμό για τα προς το ζην.
Χρησιμοποιώντας τα hashtags #togetherintravel και #aworldofdifference.

“Το ταξίδι μας δίνει αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή και τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες που πρέπει να μοιραστούμε. Αλλά αυτή είναι μόνο η μισή ιστορία, δήλωσε η Πρόεδρος του WTTC Γκλόρια Γκεβάρα.

Ταξίδια και τουρισμός έχουν ένα εξαιρετικά θετικό όφελος για τον κόσμο. Πολύ πέρα ​​από την άμεση ευχαρίστηση που προσφέρουν σε όσους είναι σε θέση να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν ανθρώπους, μέρη και εκπληκτικές εμπειρίες για τον εαυτό τους.

Όπως δείχνει η τελευταία μας εκστρατεία, ο κοινωνικός αντίκτυπος ταξιδιών και τουρισμού μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή όλων όσων εξαρτώνται από αυτόν τον τομέα. Να ανακουφίσει από τη φτώχεια, να μειώσει την ανισότητα, να προστατεύσει την άγρια ​​ζωή και να διατηρήσει πολιτισμούς και κοινότητες σε όλο τον κόσμο”.